Slovenija
39 ogledov

Zaposlitve za ranljive

Beno Fekonja v Pristavi pred objektom, v katerem bi uredil zaposlitveni center. Žurnal24 main
Zasvojenci. Ob domu za reintegracijo zanje tudi zaposlitveni center.

Fundacija Vincenca Drakslerja želi ob prihodnjem domu za reintegracijo v Pristavi urediti zaposlitveni center za zasvojence. Tako bi po mnenju direktorja Bena Fekonje ranljivim skupinam dodatno olajšali vnovično vključevanje v družbo.

Spomnimo
V domu za reintegracijo v Pristavi potekajo zaključna obnovitvena dela. Do odprtja je manj kot dva meseca, v fundaciji pa snujejo, kako bi izrabili tudi sosednje prazno poslopje. “Iščemo možnosti, kako bi oblikovali zaposlitveni center. Razmišljamo o projektu usposabljanja in zaposlovanja različnih marginalnih skupin,” je po ponedeljkovem sestanku projektne skupine pojasnil Fekonja.

Realizacija v dveh letih
V projektni skupini so bili tudi predstavniki kranjske mestne uprave, zavoda za zaposlovanje, fundacije, centra za socialno delo in regionalne razvojne agencije BSC, je naštel Fekonja. K sodelovanju želi pritegniti tudi Občino Tržič, sicer pa opozarja, da je ideja še v fazi osnutka. Fundacija bi po njegovem lahko ponudila prostor, od partnerjev pa pričakuje konkretne programe in finančno podporo. Meni, da bi sicer projekt lahko realizirali v dveh letih.

Socialno podjetništvo
Koliko bi projekt stal, Fekonja v torek ni znal oceniti. “Poslovni načrt moramo še izdelati, zato finančne ocene še nimamo,” je znova opozoril na zgodnjo fazo projekta in dodal: “Izkušnje kažejo, da so taki centri sposobni ustvariti 15 odstotkov lastnih sredstev.” Ne glede na to se mu zdi nujno, da država socialno podjetništvo podpre. “Le tako lahko ranljive skupine vključujemo nazaj v družbo,” je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.