Slovenija
22 ogledov

Zaprta bo polovica

Zaradi rušenja Semedelskega mostu bo predvidoma konec tega tedna zaprta polovica Žurnal24 main
Promet. Zapora polovice hitre ceste ta teden. Dars pozval Alpine Bau k nadaljevanju gradnje predora.

Ob koncu tega tedna lahko na koprski hitri cesti pričakujemo nov prometni režim, saj so se dela na Semedelskem mostu po dolgem zatišju vendarle začela. Trenutno na porušenem delu mosta poteka temeljenje ter izvajanje del na stebrih in oporniku.

Dve fazi zapore
“Preostala rušitvena dela se bodo predvidoma nadaljevala najpozneje v prihodnjem tednu, potem ko bo izvajalec SCT že predvidoma proti koncu tega tedna najprej postavil zaporo. Treba je namreč porušiti tudi del objekta nad hitro cesto, za kar pa je potrebna zapora hitre ceste v dveh fazah,” so nam povedali na družbi za avtoceste (Dars).

V sklopu prve faze bo za promet zaprta polovica hitre ceste v smeri proti Ljubljani, prek priključka Semedela bo zaprt izvoz iz izolske smeri proti središču Kopra (pri Mandraču), na istem mestu pa bo odprt uvoz na hitro cesto v smeri Ljubljane. Promet bo potekal dvosmerno po drugi polovici hitre ceste. V drugi fazi, ko bo zaprto vozišče hitre ceste proti Izoli, pa bo na priključku Semedela zaprt izvoz iz ljubljanske smeri proti središču Kopra, medtem ko bo še vedno odprt uvoz na hitro cesto iz smeri središča Kopra proti Izoli.

Bo Alpine Bau gradil?
Dars je očitno obupal nad podjetjem CPM in po več kot dveh mesecih zastoja poslal dopis, s katerim razdirajo pogodbo o gradnji predora Markovec, istočasno pa je pisno pozval Alpine Bau k nadaljevanju graditve predora v skladu z veljavno pogodbo. Odgovor pričakujejo še ta teden, o dogovoru pa naj bi v kratkem obvestili prebivalce Žusterne. Ali bo res nadaljeval z gradnjo, smo včeraj vprašali tudi Alpine Bau, a na naše vprašanje v podjetju niso želeli odgovoriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.