Slovenija
17 ogledov

Zapušča Lekarne?

Marko Jaklič (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Direktor Lekarne Ljubljana Marko Jaklič naj bi s 1. januarjem ali 1. marcem prihodnje leto zapustil direktorsko mesto.

Kot poročajo današnje Finance, naj bi Jaklič Lekarno Ljubljana zapustil 1. januarja ali 1. marca prihodnje leto. Za časnik je povedal, da ima že dlje ponudbo za vodenje Radia Index v Srbiji, vendar v zvezi s tem še ni sprejel nobene dokončne odločitve. Datume domnevnega odhoda pa je komentiral z izjavo, da morda vedo več od njega.

Predsednica strokovnega sveta Lekarne Ljubljana Jadranka Dakić je povedala, da je Jaklič o nameravanem odhodu uradno še ni obvestil, in dodala, da bodo njegovega naslednika iskali z razpisom, poročajo Finance.

Jaklič je v pisnem odgovoru za STA zapisal, da bo takoj, ko bo sprejel dokončno odločitev v zvezi s svojim nadaljnjim delom, o tem najprej obvestil svoje sodelavke in sodelavce v Lekarni Ljubljana. "Takoj za tem bom o svoji odločitvi obvestil tudi medije. Upam, da razumete, da imajo v tej zadevi moji sodelavke in sodelavci prednost," je zapisal v odgovoru, ki so ga posredovali z Lekarne Ljubljana.

Oblak ga želi na Indexu

Jaklič v Srbiji s sočlanom iz uprave Vzajemne Francem Henigmanom za 200.000 evrov kupil polovico Radia Index. Drugo polovico radia ima v lasti ciprska družba Infonet, ki je v lasti izvršnega direktorja družbe Infonet media Lea Oblaka. Ta je februarja povedal, da si želi, da bi vodenje Indexa prevzel Jaklič, pišejo Finance.

Jankovičev skrivnostni namig

Ljubljanski župan Zoran Janković je na novinarski konferenci Pozitivne Slovenije danes povedal, da ga je Jaklič o svojem razmišljanju o odhodu obvestil, sedaj pa bo počakal na njegovo odločitev. "Ko boste videli, kam gre, boste razumeli, zakaj gre, če se bo to zgodilo," je dejal Jankovič in ob tem Jakliča označil za izjemnega direktorja, kar kažeta uspešno poslovanje ter zadovoljstvo potrošnikov in sodelavcev. Ob tem je poudaril še, da v Lekarni Ljubljana in LL Grosistu ni nič narobe.

Podaljšan mandat kljub očitkom

Jaklič Lekarno Ljubljana vodi od leta 2008. Ljubljanski mestni svet mu je soglasje k vnovičnemu imenovanju na mesto direktorja podal januarja letos, kljub številnim očitkom, predvsem glede Jakličevega vodenja lekarne, pri čemer so pripombe letele na ustvarjanje dobička in pravno dvomljivo ustanavljanje LL Grosista. Očitki svetnikov so se nanašali tudi na odvzem magisterija.

Konec marca letos je bila poleg tega pravnomočno uvedena preiskava zoper Jakliča in Henigmana zaradi domnevnega oškodovanja Vzajemne, s čimer se je uradno začel kazenski postopek.

Komentarjev 11
  • privat 04:34 25.oktober 2012.

    naj se gre take uspešnosti v srbiji..kaj je stabo?? Kaka uspešnost???

  • Žurnalček 23:52 24.oktober 2012.

    Vsi dobavitelji, razen Krke in Leka , ker brez teh zdravil pač ne morejo LL , DOBRO VEDO da si bajte ni naredil iz svojega denarja ! Lahko pa napišem tudi iz celotne 3-5% provizije za tiste, ki ne znajo ...prikaži večajo prebranega razumeti !

  • erikkk 19:06 24.oktober 2012.

    Bog mu požegnaj odhod v srbijo:)