Slovenija
26930 ogledov

Zaradi besnih kupcev Petrol omilil pogoje za točenje goriva

Bencinska črpalka
1/4
Saša Despot
Zaradi preverjanja, ali stranka izpolnjuje pogoj prebolevnosti, cepljenja in testiranja (PCT), je marsikje precej nejevolje. Petrol je med drugim poročal o incidentu, ko je ena od strank svoje vozilo pustila na bencinskem servisu; odstraniti ga je morala policija.

Z današnjim dnem so v veljavo stopile spremembe odlokov za omejevanje širjenja epidemije covida-19, ki uvajajo pogoj PCT v veliko večino javnega življenja v državi. Nujen je za obisk katere koli trgovine z izjemo živilskih, upravne enote, sodišča ali za uporabo javnega potniškega prometa. PCT je treba denimo izpolnjevati tudi na bencinskih servisih, na poštah in bankah.

Ponekod je zaradi tega precej hude krvi. V Petrolu so za STA pojasnili, da na njihovih prodajnih mestih preverjanje pogoja PCT poteka tekoče, a je nejevolje med kupci precej, zaposleni pa so deležni številnih žaljivk in zmerjanja.

Dopoldne je na prodajnem mestu v Brežicah prišlo do incidenta. Kot so pojasnili v Petrolu, je oseba želela napolniti rezervoar v vozilu, a zaradi neizpolnjevanja pogoja PCT tega ni mogla storiti, zato je zaklenila avto in ga pustila na območju prodajne enote. Avto je po prijavi Petrola odstranila policija, ki zdaj vodi postopek zoper to osebo.

Novice: Tako bo regulacija cen vplivala na dobiček trgovcev. Bencinska črpalka | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pri našem največjem naftnem trgovcu so se zaradi besnih kupcev odločili, da bodo malce omilili pravila pri prodaji goriva. Dopoldne je namreč veljalo, da so kupcu točilno mesto odklenili šele, ko je pokazal potrdilo PCT. "Pogoj PCT še vedno velja za vstop v prodajalne Petrola, smo pa res odklenili vsa točilna mesta," so za Žurnal24 potrdil na Petrolu. Poudarjajo, da kupce, ki pogoja PCT ne izpolnjujejo, spodbujajo, da plačujejo na točilnih mestih, kjer lahko plačajo z bančnimi karticami, ne da bi vstopili v prodajalno, ali pa z različnimi vrstami aplikacij, ki to omogočajo.

V OMV točilnih mest niso zaklenili. Na vprašanje, ali morajo kupci izpolnjevati PCT pogoj za nakup goriva pa so odgovorili malce enigmatično: "Odlok se nanaša na nakup in ne samo na plačilo."

Komentarjev 23
  • Discom 11:12 16.september 2021.

    Avtor prispevka bi lahko bolje spremljal informacije o tem, kaj se je dogajalo na omenjenem bencinskem servisu. In potem NE BI napačno opisal dogodka. Kot so poročale nekatere druge (bolje obveščene) informativne oddaje, je stranka že natočila gorivo in potem ...prikaži več hotela poravnati račun na blagajni. Ker stranke, zaradi PCT pogoja niso spustili v poslovalnico Petrola, je pustila avto na bencinskem servisu. Če bi se odpeljal brez plačila goriva, bi lahko sledila kazen.

  • rd2dmk2 08:55 16.september 2021.

    berite finance.. če se hočete cepit morate izpolnjevat pogoj PCT... akhm.. pa da vidimo kako zdravstvo to prakticira....Poklukar.. dajmo pendrek v roke pa vsak ki se pride cepit pa nima PCT , marš...kot na petrolu..

  • Gandi123 07:43 16.september 2021.

    Že do sedaj nisem tankal Petrolovih pomij. Samo, če je bilo nujno, tako da sem prišel do naslednje črpalke.