Slovenija
31 ogledov

Zaradi dežja ponekod poledica

led padec zima poškodba Shutterstock
Tako kot so napovedali vremenoslovci z Arsa, ponekod po državi se pojavljajo padavine, marsikje dežuje. Ker so temperature po nižinah še vedno pod lediščem, se ponekod že pojavlja poledica.

Na prometnoinformacijskem centru svetujejo previdno vožnjo in primerno varnostno razdaljo. Večjih nesreč to jutro sicer k sreči niso zabeležili; očitno so se cestne službe primerno pripravile na napovedano, zato pa je veliko več zdrsov in padcev med pešci. Previdno torej! 

Že sredi dneva nad ničlo

Po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) se bodo padavine danes pojavljale predvsem v zahodni in deloma južni ter osrednji Sloveniji. Meja sneženja se bo dvigala in bo popoldne med 700 in 1000 metrov nad morjem, le na območju Julijskih Alp bo lahko nižje. Proti poldnevu bo tudi ponekod po nižinah zapihal jugozahodnik, najvišje dnevne temperature pa bodo v notranjosti države od 1 do 6 stopinj Celzija.

Zvečer in ponoči se bodo padavine prehodno razširile proti vzhodu, do srede zjutraj pa bodo povečini že ponehale. Tudi v prihodnjih dneh se obeta nestalno vreme z občasnim dežjem.

Promet po državi sicer za zdaj poteka tekoče, le zaradi jutranje prometne konice je po podatkih prometnoinformacijskega centra povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča in na mestnih obvoznicah. Je pa zasneženo vozišče na regionalni cesti Ajdovščina-Col-Črni vrh-Godovič, zaradi česar je tam prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike. Ponekod megla v pasovih zmanjšuje vidljivost.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.