Slovenija
26 ogledov

Zaradi dveh dni odletelo devet mio evrov

Proizvodnja sladkorja Profimedias
Ministra sta vložila zahtevo za disciplinski postopek proti odgovornim na državnem pravobranilstvu in agenciji za kmetijske trge.

Minister za pravosodje Goran Klemenčič je po seji vlade potrdil, da je vložil zahtevo za disciplinski postopek proti državnemu pravobranilcu Lucijanu Bembiču. 

Bembič naj bi bil osebno odgovoren za prepozno oddano tožbo države na naloženo kazen v višini skoraj devetih milijonov evrov Evropske komisije zaradi načina zapiranja Tovarne sladkorja Ormož.

Goran Klemenčič | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Državni pravobranilec v tej zadevi je moral in mogel vedeti, kakšni so ustrezni procesni roki, da bi bila tožba vložena pravočasno," je dejal in dodal, da samo on ne more prevzeti odgovornosti za zgodbo, "ki ima dolg rep za nazaj".

Postopek tudi za uslužbence agencije

S tem se je strinjal tudi kmetijski minister Dejan Židan, ki je podpisal sklep o uvedbi disciplinskega postopka proti štirim uslužbencem agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja. 

Židan je pojasnil, da je agencija nekatere naloge opravila korektno, je pa storila tudi nekaj napak. O imenih vpletenih za zdaj še ne more govoriti, ker sklepov osebam še niso vročili.

Kazen 8,7 mio evrov

Vlada je februarja lani državnemu pravobranilstvu podala usmeritve za ničnostno tožbo na Sodišču EU zoper sklep Evropske komisije, da mora Slovenija vrniti 8,7 milijona evrov pomoči Tovarni sladkorja Ormož. Tožba, za pripravo katere sta bila na voljo dva meseca, je bila oddana dva dni prepozno, zato jo je sodišče zavrglo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Dolfi 17:51 18.februar 2016.

    Dragi Slovenci , kozlajmo skupaj!!!

  • Ferluci 08:09 18.februar 2016.

    Cmerar: kljub nekaterim manjšim napakam delajo dobro, zato bomo razmislili, kaj storiti da do podobnih manjših napak ne bi več prihajalo...imajo vso mojo podporo...v tem trenutku ne vidim potreb po kakršnem koli postopku ali spremembi...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 02:44 18.februar 2016.

    Prov igračkajo se z našim denarjem....