Slovenija
31 ogledov

Zaradi gejev na nujno sejo

SDS Saša Despot
Zaradi izenačitve istospolnih partnerstev z zakonsko zvezo SDS zahteva nujno sejo parlamentarne komisije za človekove pravice.

Spremembe zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki bi istospolna partnerstva izenačile z zakonsko zvezo, po mnenju SDS pomeni "razvrednotenje zakonske zveze (in analogno zunajzakonske skupnosti) kot posebne skupnosti moža in žene, kot temeljno razvojno in civilizacijsko celico družbe in kot edino skupnosti, ki ji slovenska zakonodaja priznava pomen zasnovanja družine“


Komisija, ki jo vodi Eva Irgl, SDS, sicer ni matično telo za obravnavo tega zakona, zato na seji ne bodo obravnavali zakona, ampak naj bi razpravljali o možnih posegih v človekove pravice. 

Poleg "redefinicije zakonske zveze kot civilizacijskega instituta moža in žene, ki jima država priznava poseben pomen in namen zasnovanja družine" je predlog po mnenju SDS tudi "v očitnem nasprotju z voljo ljudstva na referendumu, ko je bil zavrnjen Družinski zakonik“. 

 

Komentarjev 22
  • razerznak 00:40 26.februar 2015.

    prepovedat geye, lezbijke so pa še ok

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:14 25.februar 2015.

    Dva starša sta ravno tako lahko nesposobna pa če sta hetero al pa homo. V obeh primerih se mora ravnati ustrezno ne glede na seksualno usmerjenost v primeru neprimerne vzgoje. To da je pa družba zafrustrirana se pa lepo vid ...prikaži več v odhodu vse večjega dela mladine v tujino predvsem zarad slovenske nesproščene zaprtosti do vsega.

  • ecco 20:53 25.februar 2015.

    Bolj me skrbi, da bi me posvojila kakšna vernika ali pa zabita človeka!