Slovenija
22 ogledov

Zaradi gripe prepovedani obiski

bolnišnica zdravstveni dom Shutterstock
Prepoved obiskov zaradi gripe velja od jutri dalje.

Z Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so sporočili, da zaradi izbruha gripe od jutri dalje velja popolna prepoved obiskov na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja.  V primeru hospitalizacije otroka, mlajšega od 15 let, pa je ob njem lahko prisoten samo eden od staršev oz. skrbnik. V izjemnih primerih pa lahko dovolijo obiske na oddelkih le lečeči zdravniki po predhodnem dogovoru.

Zaradi norovirusov so prepovedani tudi obiski na oddelku za kardiologijo Interne klinike.

Sevi in cepivo se ne ujemajo najbolje

Po neuradnih informacijah STA naj bi med drugim zboleli tudi zaposleni na kliniki, tudi tisti, ki so se cepili proti gripi.

Na Nacionalnem inštitutu za  za javno zdravje so pojasnili, da iz  ZDA res prihajajo poročila o ugotovitvah Centra za nadzor bolezni iz Atlante, da ujemanje sevov, ki krožijo, in tistih, ki so bili osnova za cepivo proti gripi za sezono letošnjo sezono, ni najboljše. "Neujemanje velja zgolj za influenco A(H3N2), ne pa za ostali dve komponenti v cepivu," dodajajo na inštitutu. V EU še nimamo podatkov, ker je zbolelih še malo in se analize, ki bi lahko potrdile podobno neujemanje sevov v cepivu, in tistih, ki krožijo, še delajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.