Slovenija
51 ogledov

Zaradi hekerskega napada neizdelanih 400 avtomobilov

Revoz Gregor Prebil
Po hekerskem napadu bodo danes v Revozu znova zagnali stroje.

V novomeškem Revozu, kjer sta zaradi hekerskega napada na računalniški sistem obstali petkova večerna in sobotna dopoldanska izmena, bodo danes predvidoma znova zagnali proizvodnjo. Kot so v nedeljo zvečer potrdili v podjetju, jim je po izpadu informacijskih sistemov večino povezav že uspelo vzpostaviti. Kolikšno škodo so utrpeli, pa še ni znano.

V Revozu, ki je del Renaultovega sistema in njegovega elektronskega omrežja, sta zaradi hekerskega napada na računalniški sistem obstali petkova večerna in sobotna dopoldanska izmena. Ob nedeljah delovne izmene ni.

Kolikšno škodo so utrpeli, še ni znano. V času izpada ni bilo narejenih 400 avtomobilov, dodatna škoda pa je nastala na opremi, z dodatnim delom in podobno, je za STA pojasnila vodja Revozove službe za komuniciranje in javne zadeve Nevenka Bašek Zildžović. "Za skupno oceno vsega bo potrebnega kar nekaj časa," je dodala. 

Medtem so po navedbah francoske tiskovne agencije AFP v Renaultu napovedali, da bo njihova tovarna v Douaiju na severu Francije tudi danes ostala zaprta, delo pa naj bi znova zagnali v torek.

Po besedah izvršnega direktorja Europola Roba Wainwrighta sicer obstaja bojazen, da se bo število žrtev kibernetskega napada po svetu še povečalo, ko se bodo ljudje danes po koncu vikenda vrnili na delo in prižgali računalnike.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Dragan Marina Mudrinic 20:32 16.maj 2017.

    HA-HA - 400 avtomobilov v dveh izmenah , a zdej bomo najverjetneje davkoplačevalci spet svoj denar dali . Tolk avtomobilov nemški opel ne naredi v eni izmeni pa je 1 na lestvici po proizvodnji -