Slovenija
1908 ogledov

Zaradi hekerskega napada zamujajo plače

pro plus Saša Despot
Obseg napada v celoti še ni znan, saj je preiskava še v teku.

Prejšnji teden so hekerji izvedli kibernetski napad na medijsko hišo Pro Plus. "Celotnega obsega napada še ne moremo oceniti, vse svoje moči usmerjamo v sanacijo škode in preprečitev podobnih situacij v prihodnje," so zapisali v izjavi. 

Ena od posledica napada je tudi zamuda pri izplačilu plač. Zaposleni so te običajno dobivali 15. v mesecu, tokrat pa je prišlo do zamude. "Kljub temu da poslovanje še obnavljamo, so naša prva skrb zaposleni, ki bodo v pogodbenem roku dobili izplačilo plač," zagotavljajo v družbi Pro Plus. 

POP TV Slovenija Hekerji v napadu na Pro Plus dobili te občutljive podatke

Podrobnejših informacij o samem dogodku in trenutnem stanju "ne moremo posredovati, saj je preiskava napada še v teku". O tem, za kako resen napad je šlo, priča tudi dejstvo, da so imeli v prvih dneh po napadu težave pri oddajanju programa. 

V napadu so bili razkriti podatki, ki so jih zbirali prek sistema za rekrutiranje v njihove šove in oddaje. Razkriti bi lahko bili tudi podatki prijavljenih na ogled naših oddaj, podatki v bazi oddanih vlog za zaposlitev in poslovni bazi. Po njihovih informacijah osebni podatki, do katerih so se hekerji dokopali, do sedaj niso bili javno razkriti. 

V družbi so takoj po napadu sprožili vse potrebne postopke, s postopkom in ugotovitvami sproti seznanjajo tudi informacijsko pooblaščenko. Vsem naročnikom in uporabnikom predlagajo, da preventivno zamenjajo gesla za dostop do njihovih storitev. Menjavo gesel predlagajo tudi v vseh drugih aplikacijah oziroma napravah, kjer so uporabniki uporabljali iste dostopne podatke. 

pop tv Slovenija Novo o hekerskem napadu na Pop TV in Kanal A

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
  • LolekinBolek 16:57 16.februar 2022.

    Da niso na Voyo naložili novih filmov in jim iz arhivske programske sheme zmetali 33x ponavljane uspešnice? Bog ne daj.

  • molka 14:43 16.februar 2022.

    pa tud ce zaprete to gnilo sranje nov nobene skode