Slovenija
1316 ogledov

Zaradi izjave nekdanjega direktorja RTV ob 600 tisočakov

Generalni direktor RTV meni, da referenduma o RTV prispevku ne more biti, saj gr Žurnal24 main
Sodišče je odločilo. RTV Slovenija mora plačati.

Sodišče je v primeru med RTV Slovenija in podjetjem Media Publikum razsodilo v korist slednjih. RTV in Media Publikum sta se na sodišču znašala zaradi tolmačenja zapisanega v pogodbi in aneksu za oglaševanje.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na RTV Slovenija, so leta 2004 sklenili pogodbo za oglaševanje s podjetjem Media Publikum. Leta 2010, ko je hišo vodil Anton Guzej, so k obstoječi pogodbi podpisali še prilogo, dva aneksa k pogodbi in en dogovor k aneksu. "pogodbena partnerja sta se tako dogovorila za sodelovanje in sodelovanje ob trženju prenosov s svetovnega prvenstva v nogometu," so zapisali na RTV.

"Ne moreš se malo spoznati na ekonomijo, na vodenje, pa še na film. Takšni so ze RTV Slovenija Slovenija Novi direktor RTV Slovenija Igor Kadunc bi zvišal RTV-prispevek

Vsak si je razlagal po svoje

Kasneje je med partnerjema prišlo do spora glede tolmačenja zapisanega, saj so si vsak drugače razlagali zapisano. "Nesporazum je nastal zaradi različnega razumevanja besed "všteje", "prišteje", predvsem pa je sporna beseda "prišteje v". Če bi pomenila, da se znesek "ne všteje", bi RTV Slovenija celo dobila 716.510,82 evra, ali pa če bi pomenila, da se znesek "všteje", mora RTV Slovenija plačati 1.012 tisoč evrov. Višje sodišče je povedalo, da je določilo sklenjenega aneksa "nejasno že zaradi nezdružljive besedne zveze 'prištevati,'" so pojasnili na RTV. 

Sodišče tudi po semantični analizi ni moglo izluščiti enega pomena dogovora. Pred sodiščem je pričal tedanji generalni direktor Anton Guzej, ki je zatrdil, da je treba omenjene besede razumeti v korist Media Publikuma, ker naj bi bilo res tako dogovorjeno. 

RTV Osnutek Slovenija Kulturno ministrstvo razmišlja: RTV prispevek bi plačali glede na dohodek

Pritožili se ne bodo

Na RTV Slovenija menijo, da pritožba z revizijo ni smiselna, niti ne zadrži plačila. RTV bo tako znesek plačala. "To bo za RTV Slovenija pomenilo dodatni strošek okoli 600.000 evrov, saj je imela že do zdaj ustvarjeno rezervacijo za predvideno potencialno plačilo okoli 800 tisoč evrov. Posledično se lahko zgodi, da bo RTV Slovenija v letu 2017 izkazala izgubo," napovedujejo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:55 03.november 2017.

    Leta 2010, ko je hišo vodil Anton Guzej ..............torej naj nastavi svojo GUZICU !