Slovenija
74 ogledov

Zaradi Luke Koper odhaja šef SDH Marko Jazbec

Slovenija 24.03.14, Marko Jazbec, predsednik uprave Hoteli Bernardin, foto: arhi arhiv Bernardin
SDH je umaknil tudi zahtevo po menjavi nadzornikov Luke Koper. Zaradi dogajanja okoli Like Koper zdaj odhaja šef SDH, pravi, da zaradi načelnosti in zvestobe vrednotam.

Predsednik uprave SDH Marko Jazbec se bo z nadzornim svetom SDH dogovoril za sporazumni odhod s položaja.  "Poudarjam, da je bila odločitev o zamenjavi treh nadzornikov sprejeta strokovno in odgovorno, kar je s svojim sklepom potrdil tudi NS SDH. Vendar pa sem se ob vsem tem dogajanju in današnjih blokadah delovanja Luke Koper odločil, da se bom z NS SDH dogovoril za sporazumen odhod iz uprave SDH. Gre za načelnost in zvestobo vrednotam, v katere trdno verjamem in na podlagi katerih delujem. Verjamem in upam v to, da bo tistemu, ki bo vodil SDH, uspelo te vrednote uveljavljati še naprej. Ob tem si želim, da bo SDH uspelo zagotoviti, da politika in zasebni interesi ne bodo prevladovali v Luki Kope," so Jazbečevo izjavo posredovali z SDH.

Spori na relaciji države oziroma SDH ter Luke Koper so se začeli zaradi napovedane zamenjave treh nadzornikov Luke Koper, in sicer predsednice nadzornega sveta Alenko Žnidaršič Kranjc, Andreja Šercerja in Elen Twrdy. Namesto njih naj bi imenovali ekonomista Klemna Boštjančiča (nekdaj je bil šef Adrie Airways in nadzornik Vegrada, je pa tudi nadzornik Intereurope), Andraža Lipolta iz Petrola in koprskega gospodarstvenika Rajka Reška.

Še včeraj je sicer nadzorni svet SDH potrdil odločitev uprave SDH, ki jo je vodil Jazbec. Danes pa je SDH predlog za menjavo nadzornikov Luke Koper umaknil z dnevnega reda skupščine in tako popustil vodstvu in sindikatom Luke Koper. Posledično je Jazbec odstopil.

Po neuradnih podatkih Financ naj bi vlada - da si bo pred javnostjo oprala roke in to pomirila - v kratkem zamenjala tudi nadzornike SDH.

Minister bi rad zdaj bolje sodeloval z Luko Koper

Po vseh zapletih v Luki in odstopu Jazbeca, pa je infrastrukturni minister Peter Gašperšič v sporočilu za javnost zapisal, da upa, da bo po vseh teh napetostih, nepotrebnih konfliktih in pritiskih, sledilo obdobje intenzivnega sodelovanja z Luko Koper, s ciljem čim prejšnje izgradnje drugega tira.

Komentarjev 13
  • leonardo 08:08 02.julij 2016.

    Predvsem sem vesel, da se je začelo v Sloveniji nekaj spreminjati. Zadnji čas, da narod pomete s temi lumpi. Mogoče bom pa le dočakal, da bodo stolčke zasedli poštenjaki. S to staro kliko, pa naj bo leva ali desna je ...prikaži več treba pomesti, dokler dokončno narod ne crkne. Nobeni tajkuni jih niso spametovali. Kako pa kaj Bavčar? Največji tajkun v Sloveniji še vedno ni sposoben iti v Elitni zapor, kaj šele da bi vrnil denar?

  • matermila 16:41 01.julij 2016.

    Roko na srce,če dobro pogledaš fotko,dobiš občutek,da je model na zdravljenju.Nekje tam v Hrastovcu.Bebav pogled.

  • mph 15:43 01.julij 2016.

    Upam, da se dokazano najbolj šlampast in nesposoben minister vseh časov, kar jih je imela ta država, pobere na smetišče zgodovine, in je praivlno, da je to ena od stavkovnih zahtev. Pa ne samo to, policija bi morala temeljito preiskati ...prikaži več ozadnje tega in da pride do konkretnega epiloga.