Slovenija
26420 ogledov

Zaradi megle nalet kar 13 vozil, udeleženih je bilo 40 oseb

Verižno trčenje na primorski avtocesti PGD Postojna
Primorska avtocesta prizorišče hudega verižnega trčenja.

Primorska avtocesta je zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Razdrto in Senožeče proti Kopru, smo že poročali v članku na tej povezavi. Zaradi megle se je zgodil nalet kar 13 vozil, v nesreči je bilo udeleženih 40 oseb, od tega so bile štiri lažje poškodovane. Dve osebi so oskrbeli na kraju, dve pa so reševalci NMP prepeljali v SB Izola. 

Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, se je ob 13.07 na dveh lokacijah na avtocesti Razdrto–Senožeče, občina Postojna, zaradi megle zgodil nalet 13 vozil: devet osebnih vozil, enega kombiniranega, enega avtobusa in dveh tovornih vozil. 

primorska avtocesta | Avtor: Promet.si Promet.si

Gasilci PGD Postojna, Razdrto, Senožeče in ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč cestni službi, policiji in reševalcem NMP Postojna. 

Več podrobnosti o nesreči še sledi ... 

primorska avtocesta | Avtor: Promet.si Promet.si

primorska avtocesta Previdno! Slovenija Avtocesta zaprta zaradi nesreče, močno zmanjšana vidljivost

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • sandi76 19:59 23.december 2022.

    Večinoma gledam avtomobile BMW, Audi, Mercedes ... ali to kaj pomeni ?

  • Toma 19:32 23.december 2022.

    A zato je bilo toliko slepcev zjutraj na AC NM-KK, ki so pri idealni nočni vidljivost 20+ km imeli prižgane rdeče slepilnike zadaj!

  • PaPajapopi 17:21 23.december 2022.

    Tako se dela ! Zakaj bi jaz imel prižgane zadnje luči in zakaj bi jaz zmanjšal hitrost zaradi zmanjšane vidljivostjo ! Pelji naprej miško, saj zavarovalnice ve povrnejo >! Ampak življenja ne morejo.