Slovenija
34 ogledov

Zaradi mobilnikov v pozabo

Žurnal24 main
V mestu jih je 500, najprometnejše so v bolnišnicah in zaporih.
Telefonske kartice

Prodaja. Tudi prodaja telefonskih kartic se je zmanjšala, pravi Ziherl. Na voljo so sicer kartice za 25, 50, 100 in 300 impulzov, cene pa se gibljejo med slabimi tremi evri za najmanjšo vrednost in slabimi 15 evri za najvišjo.

V petih letih se je število klicev iz javnih telefonskih govorilnic v Sloveniji zmanjšalo za tretjino, zmanjševanje pa na Telekomu Slovenije opažajo, odkar je v vzponu mobilna telefonija “oziroma odkar ima tako rekoč vsak državljan mobilni telefon”, pravi Boris Ziherl iz Telekomove službe za odnose z javnostmi.

Do 45 tisoč klicev
V mestu je sicer okoli 500 javnih govorilnic, na mesec pa imajo od 35 tisoč do 45 tisoč odhodnih klicev. “Najprometnejše so govorilnice na avtobusnih in železniških postajah ter v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in zaporih,” razloži Ziherl. Po predpisih jih mora delovati več kot 98 odstotkov, bralec pa je opazil, da je v mestnem središču veliko neuporabnih.

Pri Telekomu odgovarjajo, da delovanje nadzorujejo iz nadzornega centra, ki pa ne zazna vseh napak, še posebno ne nekaterih mehanskih poškodb. “Če nas v takih primerih na to nihče ne opozori, take napake odpravljamo ob rednih obhodih zaradi čiščenja,” pravi Ziherl.

Govorilnice in telefoni so sicer najpogosteje poškodovani zaradi vandalizma. Lani so na območju Ljubljane ugotovili vse od odtrganih slušalk prek uničenih tipkovnic, kartičnih čitalnikov in zaslonov do poškodovanih kabin.

Posodobitev ne bo
Večjih sprememb oziroma posodobitev telefonskih govorilnic na Telekomu ne načrtujejo, kajti kot pravijo, spadajo med univerzalne storitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.