Slovenija
16863 ogledov

Katastrofalna vremenska napoved za naslednji teden

dež
1/5
Saša Despot
Od danes do torka zjutraj bo v zahodni in južni polovici Slovenije deževalo. Padlo bo lahko še od 100 do 150 litrov dežja na kvadratni meter.

Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki se bodo od zahoda postopno razširile proti vzhodu.

Predvsem na zahodu in jugu bodo tudi nevihte. Ob morju bo pihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na vzhodu ob južnem vetru do 25 stopinj Celzija.

Vodotoki lahko poplavljajo ob strugah na območju pogostih poplav. Verjetne so motnje v prometu in pri oskrbi z električno energijo in pitno vodo. Možni so zemeljski plazovi.

"Iz nižjih prostorov in kleti umaknite hrano, premičnine, dokumente, denar in druge dragocenosti. Izklopite elektriko, plin in vodovod. Ne skušajte prečkati vodnega toka. Bodite previdni pri uživanju hrane in vode. Spremljajte trend vodostaja in meteorološka ter hidrološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi," opozarjajo na agenciji za okolje.

Dež | Avtor: Prodimedia Prodimedia

Jutri bo pretežno oblačno in občasno deževno, vmes bodo ponekod tudi nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem do okoli 18, najvišje dnevne od 15 do 23 stopinj Celzija.

Jesen Vreme Slovenija Dolgoročna vremenska napoved za jesen

Pred nami je teden deževnega vremena, edino sreda bo predvidoma suh dan.

V torek kaže na spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnim dežjem. Ohladilo se bo, na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

V četrtek se bo našim krajem približala nova višinska dolina s hladno fronto, ki nas bo predvidoma dosegla v noči na petek in prinesla ohladitev. Kaže da bo vremenski proces trajal več kot en dan.

Dež | Avtor: Prodimedia Prodimedia

"Deloma lahko vztraja tudi še čez vikend in v začetku novega tedna, ko se verjetnost za padavine močno zmanjša, od zahoda pa se bo širilo območje visokega zračnega tlaka. Od petka naprej kaže, da bodo naši kraji pod vplivom severnih vetrov s katerimi bo nad naše kraje doteka hladnejši zrak," sporočajo z agencije za okolje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Janez_53 17:45 10.september 2017.

    Pa kakšno "katostrofo" pravzaprav napovedujete, hudiča??? Jesen je tu, ki prinaša jesensko deževje!