Slovenija
14 ogledov

Zaradi nesreče podal odstop

Preiskava vseh okoliščin nesreče še traja. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Direktor urada za varnost in zaščito v službenem vozilu povzročil prometno nesrečo. Vozil v opitem stanju, pridržali ga niso. Z mesta nesreče klic Goršku; ta je njegov odstop že sprejel.

V petek zvečer okoli 22. ure je direktor urada za varnost in zaščito Silvo Vrbančič na avtomobilski cesti Ljubljana–Kranj v bližini Vodic povzročil prometno nesrečo. S službenim vozilom Ford Focus se je vozil iz smeri Ljubljane proti Kranju.

Napihal, pridržali ga niso
Pri direktorju urada za varnost in zaščito, ki deluje v okviru Generalne policijske uprave, so z alkotestom ugotovili, da je vozil opit. Alkotest je pokazal 0,65 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Domnevno zaradi neprimerne hitrosti je med vožnjo trčil v pred seboj vozeči osebni avto, ki ga je vozil 32-letni voznik v isti smeri. Po trčenju je vozilo 32-letnega voznika odbilo desno preko odstavnega pasu izven vozišča, medtem ko je vozilo Ford drselo ob odbojni ograji ter nato obstalo na prehitevalnem pasu.

Pridržali ga niso – čeprav je meja za pridržanje že 0,52 mg/l. Vrbančič se namreč z rezultatom ni strinjal; zato so policisti odredili strokovni pregled. Ker rezultat slednjega ni znan takoj, policisti zoper direktorja UVZ niso odredili pridržanja.

Z mesta nesreče klical Gorška
"Sprejemam vso odgovornost po nesreči, podal sem že odstopno izjavo," je za Žurnal24 povedal direktor UVZ Vrbančič.

Na naše vprašanje, ali drži, da je s prizorišča nesreče po telefonu poklical generalnega direktorja policije Janka Gorška, je Vrbančič odgovoril, da drži. "Povsem normalno je, da sem o nesreči obvestil svojega nadrejenega," je dodal Vrbančič. "Svetoval mi je, naj v postopku odgovorno sodelujem, kar sem tudi storil," pravi direktor urada za varnost in zaščito, ki je zaradi dogodka že podal odstopno izjavo. Kot so pojasnili na policiji, klic nadrejenega določajo navodila.

Regijski center poklicala poslanka
Zjutraj je zaokrožila neuradna informacija, da naj bi bila v nesreči udeležena tudi poslanka Melita Župevc, in sicer naj bi vozila avtomobil, v katerega se je Vrbančič zaletel. "To nikakor ne drži," je bila presenečena Župevčeva.

"Bila sem sovoznica v avtomobilu, ki je naletel na nesrečo. Kot vsak odgovoren državljan sem poklicala na regijski center za obveščanje, ostalih podrobnosti pa ne vem." Župevčeva je poudarila, da niti ni vedela, da gre za direktorja urada za varnost in zaščito niti ni imela kakršnihkoli drugih informacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.