Slovenija
26 ogledov

Zaradi okužb omejili obisk

Na ljubljanskem kliničnem centru zaradi povečanja števila okužb omejili obiske. Žurnal24 main
Na ljubljanskem kliničnem centru zaradi povečanja števila okužb omejili obiske. "Glavni val sezonske gripe nas bo dosegel čez tri tedne," poudarja Kopčavar Gučkova.

"Zaradi povečanja respiratornih in virusnih okužb med splošno populacijo v naši državi smo se v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana odločili, da od danes naprej veljajo omejitve obiskov, in sicer lahko paciente obiskuje največ ena zdrava odrasla oseba med 15. in 17. uro," nam je sporočila tiskovna predstavnica UKC-ja Blanka Šetinc.

"Ta omejitev velja tudi za porodnišnico, kjer obiski razen partnerjev porodnice še vedno niso dovoljeni," dodaja.

Glavni val gripe čez tri tedne
"Število pacientov je visoko, saj imamo v povprečju kar od 20 do 30 ljudi več na dan kot ponavadi," pravi Neva Kopčavar Guček iz Zdravstvenega doma Vič v Ljubljani. Strokovnjakinja opozarja, da zaradi hitrejšega povišanja temperatur ne smemo postati pogumni in odvreči zimskih oblačil, saj virusi najbolj krožijo v tem letnem času. Prav tako do nas še ni prišel glavni val sezonske gripe, ki nas bo dosegel čez tri tedne.

Nova gripa nadaljuje morilski pohod

Zaradi nove gripe je na Hrvaškem in v BiH umrlo že pet ljudi, več sto pa se jih je z virusom H1N1 okužilo. O smrtni žrtvi nove gripe poročajo tudi iz Italije. Virusu H1N1 je podlegel 51-letnik iz Barija na jugu Italije. Dve smrtni žrtvi pa je bolezen zahtevala tudi na Danskem. Kot so včeraj sporočili z danskega sveta za javno zdravje, sta umrla dva moška, ki pred okužbo z virusom H1N1 nista trpela za katero izmed kroničnih bolezni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.