Slovenija
3204 ogledov

Zaradi okužbe enega od učencev v karanteno kar dva razreda

Covid-19, Nemčija, šola Epa Covid-19, Nemčija, šola
V karanteno dva četrta razreda Osnovne šole Preska.

Iz OŠ Preska so sporočili, da morata v karanteno kar dva njihova razreda, 4. a in 4. b. razred matične šole. Danes so jih namreč obvestili o okužbi učenca. Po sestanku vodstva šole, dela štaba Civilne zaščite Medvode in župana Medvod in seveda po dogovoru z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, je padla odločitev, da otroci imenjenih dveh razredov ostajajo doma do 15. septembra. Pouk bo za te otroke organiziran na daljavo. Prostore šole so popoldne razkužilli, so še zapisali na spletni strani občine. 

Šolanje na daljavo

"Ob tem vse starše otrok v karanteni prosimo za razumevanje, zavedamo se, da bo organizacija družinskega življenja v naslednjih dneh izrazito motena. Kljub preventivnim ukrepom je možno, da se v naslednjih mesecih podoben primer pojavi tudi v katerem od drugih naših javnih zavodov, a verjamemo, da se bodo vodstva zavodov odzvala hitro in v skladu s protokoli in navodili državnih institucij, kot so danes pravilno ravnali v OŠ Preska," prebivalce obveščajo na spletni strani občine, ki jih ob tem znova opozarjajo,  na dosledno spoštovanje in izvajanje priporočil NIJZ ob pojavu virusa Covid-19.

Covid-19, testiranje Novi podatki Zdravje Število okuženih za konec tedna zelo visoko

V soboto so potrdili 43 novih okužb in to v 27 občinah, največ v Ljubljani, in sicer šest. V glavnem mestu je po zadnjih podatkih Sledilnika za covid-19 aktivno okuženih 96 oseb. Po štiri nove okužbe so v soboto potrdili v občinah Maribor in Šentjur, po dve v Celju, Medvodah in Destrniku ter pri tujcih. V ostalih 21 občinah so potrdili po eno novo okužbo.

Največ novih okužb, to je 11, so v soboto potrdili pri osebah, starih od 25 do 34 let. Eno manj so potrdili v naslednji starostni skupini, to je od 35 do 44 let. Po pet okuženih so potrdili v starostnih skupinah od 45 do 54 let in od 55 do 64 let. Štiri okužbe so potrdili v starostni skupini od 65 do 74 let. Po tri nove okužbe so potrdili v dveh mlajših starostnih skupinah, in sicer v starostni skupini od pet do 14 let ter v skupini od 15 do 24 let. Dve potrjeni okužbi sta bili v soboto v skupini oseb, starih od 75 do 84 let.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Kirka 10:34 07.september 2020.

    Pa še sprašujem: če gre v karanteno npr. več oddelkov vrtca ali nižjih razredov OŠ, kaj naj naredijo starši? Bolniške za otroka ne dobijo, delodajalec jih lahko vrže iz službe, NIJZ priporoča, naj stari starši ne pridejo v stik z ...prikaži več njimi. Kam z otrokom? Ljudje so v stiski, politika pa goni svoje nebuloze vsak dan, da se normalnemu človeku skeglja. Ampak čez mejo pa še vedno lahko pride vsak, ki se mu zazdi. Janša in njegova falanga bodo grobarji Slovenije!

  • Kirka 10:27 07.september 2020.

    To ni normalno. Zaradi 1 obolelega 2 razreda v karanteno! Če bo enako s firmami, vrtci, fakultetami, nazadnje še bolnicami, bo šla vsa Slovenija v maloro! Za denar, namenjen helikopterjem in tankom v puščavah Azije in Afrike, kupite hitre teste ...prikaži več in testirajte v 3 tednih vsaj 3x (glede na inkubac.dobo) vse, ki so bili z obolelim v stiku ter delajte selekcijo obolelih. Nosimo maske, razkužujmo, izogibajmo se tesnim stikom, pazimo na stare, sicer pa naj življenje teče naprej.

  • onyxx 07:13 07.september 2020.

    Če bi bili starši pametni, ne bi ob vsakem nahodu klicali zdravnika. Otrok bi bil nekaj dni doma, pouk ostalih bi pa nemoteno potekal naprej....