Zdravje > Aktualno
9396 ogledov

Novi podatki: Tudi nova številka je zelo slaba

Covid-19, testiranje Profimedia Covid-19, testiranje
V petek 43 novih okužb.

V Sloveniji so v petek ob 1708 testiranju potrdili 43 okužb z novim koronavirusom, ena oseba je umrla. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 22 ljudi, trije bolniki s covidom-19 so potrebovali intenzivno nego, v domačo oskrbo pa so odpustili pet oseb.

Sloveniji je trenutno 505 aktivno okuženih. "Številke nakazujejo na to, da je virusa še veliko med nami," je za Radio Slovenija dejala Mateja Logar z Infekcijske klinike v Ljubljani.  Po njenem se bodo zadnji ukrepi, kot je obvezno nošenje mask, pokazali v naslednjih desetih do 14. tih dneh.

koronavirus Hrvaška Zdravje To so za okužbo najbolj nevarne občine

V petek so nove primere okužb potrdili v 27 občinah

Največ primerov oz. osem so potrdili v ljubljanski občini, po tri v občinah Slovenska Bistrica in Črna na Koroškem, po dva v občinah Celje, Velike Lašče, Novo mesto in Škofljica.

Po en primer pa so potrdili v občinah Sevnica, Rogaška Slatina, Brežice, Tržič, Ig, Mirna Peč, Šmarje pri Jelšah, Turnišče, Žalec, Hoče - Slivnica, Miklavž na Dravskem polju, Ormož, Puconci, Tabor, Dobrna, Pesnica, Sežana, Kranjska Gora, Preddvor in Rogatec.

Največ novih okužb je bilo v starostni skupini med 35 do 44 let, in sicer devet, osem jih je bilo v skupini med 45 in 54 let, po sedem pa v skupinah med 25 in 34 let ter 55 in 64 let.

Ni vonj Zdravje Študija: Če bi upoštevali ta simptom, bi odkrili več okuženih otrok

Število primerov okužbe z novim koronavirusom v Sloveniji se je ustalilo, a narašča v naši soseščini, je včeraj dejal vladni govorec Jelko Kacin. Za zamejitev širjenja okužbe znotraj države se je vlada v četrtek odločila za ponovno obvezno uporabo zaščite za obraz ter razkuževanje rok v zaprtih javnih prostorih. Inšpektorji  na terenu preverjajo spoštovanje odloka in lahko kršitelje tudi oglobijo, na delu so tudi čez vikend in v ponedeljek je pričakovati prve informacije, kakšno je stanje na terenu.

Maske niso obvezne, temveč le priporočene, za vse šolarje. Ukrep je vlada uvedla za prvi teden šolskega leta in ga v četrtek podaljšala še za en teden. 

Covid-19, testiranje Covid-19 Slovenija Nova okužba tudi v domu upokojencev v Ljubljani

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

Komentarjev 8
  • mph 19:27 05.september 2020.

    Ali pa, kot ugotavljajo pri BBC, da je ogromno lažnih rezultatov. Ker krivulja smrti nikakor ne lovi uradno okuženih. https://www.bbc.com/news/health-54000629 Pazljivost pa vsekakor, maske so nujen ukrep, razkuževanje prav tako.

  • suineg78 18:58 05.september 2020.

    Virusi so bili, so in bodo vedno med nami. Zahvaljujoč RT PCR testom, pa bodo oblastniki vedno lahko držali ovce pod kontrolo. Preberite si članek na povezavi https://www.hop.com.hr/2020/09/02/prof-dr-sc-velo-markovski-znanstvenik-infektolog-pcr-tehnologija-testovi-za-covid-19-nije-dobra-za-dijagnosticiranje-cijeli-genom-virusa-ima-30-000-sekvencia-ova-tehnologija-dizajnirana/?fbclid=IwAR1pikLwiC7WLcjmzLE3pEbcciZqoplN4MBBO0aL6XuwCbAnetTHmukyrmc

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 16:54 05.september 2020.

    Če bi uvedli ob povračanju iz tujine namesto štirinajstdnevne karantene, potem pa na delo in v šolo, samoizolacijo za 5 dni in potem obvezno testiranje, bi imeli vse podatke, vse okužene in bi z lahkoto nadzirali situacijo. Tako pa nič. ...prikaži več Karantena ni rešila nobenega problema, celo dodala je, da ne vemo od kod okužbe in kje se bodo pojavile, kako so se prenašale in delile, vedeli bi izvor.

Sorodne novice