Svet
794 ogledov

Pri nas stanje dokaj stabilno, poglejte v soseščino

Covid-19, testiranje Epa Covid-19, testiranje
Število primerov okužbe v Sloveniji nekoliko upadlo, pri sosedih ni tako.

Število primerov okužbe z novim koronavirusom v Sloveniji se je ustalilo, a narašča v naši soseščini, je včeraj dejal vladni govorec Jelko Kacin.

Tudi naše današnje številke kažejo na rahlo padanje trenda, ob sicer porastu števila opravljenih testov. Prvega septembra so potrdili 55 novih okužb, naslednji dan 53, v četrtek 47 in včeraj pa 43. 

koronavirus Hrvaška Zdravje To so za okužbo najbolj nevarne občine

V soseščini je precej slabše, v Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili 358 novih okužb z novim koronavirusom, od tega 206 na Dunaju. Današnje številke so skoraj enake kot dan prej, ko so v naši severni sosedi potrdili 357 novih okužb. Skupno število umrlih zaradi covida-19 ostaja pri številki 735. Trenutno imajo v Avstriji 3524 aktivnih okužb z novim koronavirusom. V bolnišnici zdravijo 157 bolnikov, od katerih jih je 28 na ventilatorjih.

Večino novih okužb z novim koronavirusom so potrdili na Dunaju, 206, sledi dežela Zgornja Avstrija s 44 novimi potrjenimi primeri. Na avstrijskem Štajerskem so potrdili 14 in na Gradiščanskem šest novih okužb. Na avstrijskem Koroškem imajo dve novi okužbi z novim koronavirusom.

 

Covid-19, Hrvaška | Avtor: Epa Epa
Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 311 novih primerov okužb z novim koronavirusom. Dva bolnika s covidom-19 sta umrla. Trenutno je na Hrvaškem 2771 aktivnih okužb z novim koronavirusom ( pri nas 505) zaradi katerega se v bolnišnici zdravi 285 bolnikov. Med njimi jih je 19 na ventilatorjih.

Največ novo okuženih je znova v Splitsko-dalmatinski županiji in v Zagrebu. 

V Bosni in Hercegovini so v zadnjih 24 urah okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 296 ljudeh. Umrlo je skupno 12 bolnikov s covidom-19. Skupno so v Federaciji BiH v zadnjih 24 urah testirali 945 oseb, od tega jih je bilo 227 pozitivnih. V Republiki srbski so opravili 572 testov, novi koronavirusom so potrdili v 69 primerih, 


 


 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.