Slovenija
813 ogledov

Zaradi plačevanja Pop TV druga podražitev v istem dnevu

tv sprejemnik Žurnal24 main
Podražitev zaradi plačevanja programov Pop TV in Kanal A je napovedal tudi T-2

Potem ko smo danes dopoldan poročali o dvigu cen pri fiksnih paketih Simobila (nekdaj Amis), je podražitev napovedal tudi T-2, drugi od velikih štirih operaterjev na trgu. 

Tudi oni uradno niso zapisali, da je razlog za podražitev plačevanje nadomestila za programe Pro plusa. "Spremembe pogojev na trgu distribucije TV programov v Sloveniji so tudi v T-2 povzročile prilagoditve cen TV vsebin. S 1. marcem 2017 tako spreminjamo paketno ponudbo in prilagajamo cene TV shem," se glasi uradno sporočilo

"Stroški programskih pravic so se v letu 2016 povečali do te mere, da v T-2 ne moremo prevzeti celotnega bremena stroškov nase, zato se  prilagoditve odražajo tudi v cenah za končnega potrošnika," je pojasnil Jože Zrimšek, vodja Sektorja prodaja in marketing v družbi T-2.i program

Kot smo poročali, je daleč največja sprememba pri stroških programskih pravic začetek plačevanja nadomestila za programe Pro plus: Pop TV, Kanal A, Brio, Kino in Oto. Letos gre za približno tri evre na mesec na vsakega naročnika, prihodnje leto pa približno pet evrov. Za primerjavo, paketa programov Fox in Discovery na primer staneta en evro na mesec

Programske sheme dražje za tri evre, nekateri paketi še za več

Pri T-2 se paketi praviloma sestavljajo tako, da uporabnik izbere in doplača programsko shemo. Te se bodo 1. marca tako kot pri Simobilu podražile za tri evre. "Nova cena programske TV sheme S bo 2,99 EUR z DDV, sheme M 8,99 EUR z DDV, sheme L 11,99 EUR z DDV, sheme XL HD pa 16,99 EUR z DDV," so zapisali v sporočilu na svoji spletni strani. 

Paket T-4 Start, ki ima že vključen televizijski paket, pa bo tako po novem stal 33,99 evra ali štiri evre več kot doslej (29,99), a bo namesto programske sheme start po novem vključeval višjo programsko shemo M, ki naj bi uporabniku prinesla trideset dodatnih programov. Akcijska cena ob vezavi bo 25,45 namesto 22,49, kot je zdaj.

Oranžni diamant dražji za pet evrov

(Foto: T2) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ceni paketov Oranžni diamant in Oranžni diamant HBO bosta po novem 64,99 evra (to je pet evrov več kot doslej), tudi akcijska cena bo pet evrov višja kot doslej (57,99 evra namesto 52,99 evra)

"Spremenile se bodo tudi cene nekaterih starejših naročniških paketov, ki že vključujejo TV programske pakete. T4 King, ki bo odslej 60,90 evra, paket Brezčasni VDSL 47 evrov, paket Brezčasni optika 10/10 47 evrov ter paket Brezčasni optika 100/10 51 evrov," so še sporočili iz T-2. 

Podražitve zaradi plačevanja programov Pro plus za zdaj še nista napovedala Telekom Slovenije in Telemach. Telemach je sicer pakete za evro in pol podražil marca lani, Telekom pa je stare konvergenčne pakete za enak znesek podražil 1. septembra

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 58
  • dchello 12:44 31.januar 2017.

    To, kar počnejo operaterji v navezi s Pro Plusom, je vsekakor zelo sporna praksa.Ker imam vsega dovolj zaradi neresnosti T-2 resno premišljujem o odpovedi TV priključka, če je to pri paketu Oranžni diamant sploh možno.

  • dchello 12:42 31.januar 2017.

    Tole ima T-2 v pravnem obvestilu:"Pri tem vas obveščamo, da lahko naročniki, na katere se navedene spremembe nanašajo in ki se s spremembami ne strinjajo v skladu z 31. čl. Splošnih pogojev poslovanja družbe T-2, 52. čl. Splošnih pogojev ...prikaži več uporabe storitev preko mobilnega omrežja in določilom 2. odst. 129. čl. ZEKom-1 v 30 dneh od objave sprememb brez odpovednega roka in brez sankcije odstopi od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinja. Ta pravica ne posega v zapadle in neplačane obveznosti naročnikov ter obveznosti izpolnitve pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnikov. "

  • dchello 09:39 31.januar 2017.

    Je problem za Pro Plus, ki lahko potem neha oddajat :)