Slovenija
299 ogledov

Zaradi predsedovanja LDS Anja Fabiani v težavah na MZZ

LDS Saša Despot
Nova predsednica LDS Anja Fabiani se je po pisanju Dnevnika znašla v težavah, saj ne more biti hkrati diplomatka in predsednica LDS. Proti njej vodijo postopek zaradi kršitve delovnih obveznosti.

Predsednica izven parlamentarne LDS Anja Fabiani je ob svoji izvolitvi 22. aprila napovedovala, da bo stranka pod njenim vodstvom ciljala na parlament, a kot kaže se bo to težko zgodilo - vsaj če bo želela obdržati trenutno zaposlitev. Njena politična funkcija v skladu z zakonom o zunanjih zadevah namreč ni združljiva z njeno funkcijo diplomatke - zaseda delovno mesto diplomat prvega ranga v sektorju za javno diplomacijo in mednarodno sodelovanje v kulturi - na zunanjem ministrstvu, kjer je zaposlena.

Kot so na zunanjem ministrstvu sporočili za Dnevnik, so jo nekaj dni po nastopu funkcije opozorili, da, naj uredi svoj status in jih o tem obvesti najpozneje do začetka junija. Sodeč po odgovoru novinarju Dnevnika Klemnu Košaku Fabianijeva svojega statusa še ni uredila, saj je zapisala, da je "zadeva v presoji, ker so se pojavila nova pravna dejstva, ki pa jih še preverjam".

Če o odstopu Anje Fabiani na ministrstvu ne bodo obveščeni, bodo zoper njo uvedli postopek zaradi kršitve pogodbenih obveznosti. Na zunanjem ministrstvu so nam pojasnili, da zaenkrat zoper diplomatko še ne vodijo izredne odpovedi, ampak je dobila šele opomin in postopek še teče.

Komentarjev 6
  • jozicamurn 18:43 07.junij 2017.

    LukaMB, lep link si dobil. Poslušam in odločila sem se, da bom glasovala za Zmagota. Se mi zdi da najbolj realno in prepričljivo govori in se res trudi pokazati resnico v tem svetu, ki je voden s strani neoliberalnih sprijencev. ...prikaži več Napočil je čas, da tokrat SNS zmaga!

  • LukaMB 18:29 07.junij 2017.

    Miha poglej si našega Zmageca kaj je rekel o LDSu in ravno o tem kar si ti tukaj povedal: od 5:39 ->https://www.youtube.com/watch?v=W0_9BSkEY4sHahaha, GO ZMAGO!

  • MihaPu 17:24 07.junij 2017.

    Liberalna pedofilija in zoofilija, a je tako "Kresalova in elita". Vsi so bolani podporniki soroševih anomalij in nam želijo vladati, medtem ko niso niti manjšina. Le kdo bo njih volil? Ne hvala. Spoštujemo svojo kulturo, tradicijo in družino, ki je ...prikaži več NARAVNA = oče+mati+otroci.