Slovenija
161 ogledov

LDS ima novo predsednico Anjo Fabiani, ki cilja na parlament

LDS
1/4
Saša Despot
LDS ima novo predsednico Anjo Fabiani, ki je napovedala, da se bo stranka udeležila tudi državnozborskih volitev.

Dosedanji predsednik stranke LDS Anton Anderlič je vodenje stranke predal Anji Fabian. Novo predsednico so na volilnem kongresu v Ljubljani zbrali maloštevilni člani, ki pa bodo na naslednjih parlamentarnih volitvah ponovno ciljali na vstop stranke v DZ.

Glede možnosti, ali jim lahko uspe preseči parlamentarni prag, pa Anja Fabiani po poročanju STA pravi, da so v stranki optimisti. Točne cilje za volitve bodo še dorekli, eden od njih je vstop stranke v DZ, vsekakor pa želijo še povečati število članov.

"Ker pripadam veliki evropski liberalni družini, želim pomagati in pripomoči k temu, da se bo LDS ponovno vzpostavila. Kar je morda v tem trenutku najbolj pomembno, je vnesti tovrstno evropsko dimenzijo v slovensko politiko, da bo možno kaj narediti, ne samo blokirati in sesuvati zadev," je še povedala nova predsednica, ki je po navedbah novinarjev STA doktorica znanosti, ki se sicer ukvarja z mednarodno diplomacijo in je koordinatorka članov Alde za Slovenijo.

Stranka, ki so jo v preteklosti vodili Janez Drnovšek, Anton Rop, Jelko Kacin, Katarina Kresal, na predčasnih državnozborskih volitvah leta 2011 prvič v zgodovini ni prestopila parlamentarnega praga. Katarina Kresal je takrat odstopila, vodenje je prevzel Iztok Podbregar, nato pa Anderlič.

LDS | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 8
  • MihaPu 23:11 22.april 2017.

    Liberalna pedofilija in transgender bolezenska lgbt ideologija anomalij proti večini normalnih in zdravih ljudi. Kresalova pa lahko pove še kaj o zoofiliji, je lep predstavnik takšnih bolanih stvorov. Naj se raje kar preimenujejo v to.

  • jozicamurn 23:08 22.april 2017.

    bi*

  • jozicamurn 23:07 22.april 2017.

    Če za koga ne bi glasovala je to 100% neoliberalizem ter liberalizem torej sprijenost, ki ubija naše naravne in tradicionalne vrednote družine ter našo kulturo in zavest ter sprejemajo zakone na podlagi bolanih anomalij namesto da bu upoštevali večino.