Slovenija
5 ogledov

Zaradi prekrškov brez avta

Januarja letos so ljubljanski policisti obravnavali 344 alkoholiziranih voznikov Žurnal24 main
Zaseg vozil. Štirje moški vozili brez veljavnega dovoljenja ali alkoholizirani.

Ljubljanski policisti so konec prejšnjega in začetek tega tedna moškim, ki so že večkrat prekršili cestnoprometne predpise, zasegli štiri vozila. Eden od njih je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, to pa je bil razlog za odvzem avtomobila še pri dveh.

Nekaj manj alkohola

Številke. Policisti so januarja letos zaradi vožnje pod vplivom alkohola obravnavali 344 prekrškov, januarja lani pa nekaj več, in sicer 456 prekrškov.

Policisti so ustavili še 16–letnika, ki je vozil pod vplivom alkohola, osumljen pa je tudi vožnje pod vplivom mamil.

Zasežejo prekrškarjem
“Policisti Policijske uprave Ljubljana so lani zasegli 192, januarja letos pa 27 vozil,” je povedala Maja Adlešič z omenjene policijske uprave. Po do zdaj zbranih podatkih je bilo nekaj manj voznikov brez vozniškega dovoljenja, saj so jih januarja letos odkrili 122, v istem obdobju lani pa 60 več.

Vozila po besedah Adlešičeve na primer zasežejo, če voznika zalotijo pri hujši kršitvi. Poleg tega mora biti voznik najmanj trikrat pravnomočno kaznovan za katerega od prekrškov, kot sta prekoračitev hitrosti v naselju ali vožnja pod vplivom alkohola. Avtomobil bo voznik izgubil tudi, če bo kljub prepovedi vozil naprej ali ponovil prekršek, zaradi katerega so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.