Slovenija
16 ogledov

Zaradi selitve v boj s peticijo

Minuli praznični sejem so s Cankarjevega nabrežja preselili na Breg; na prvi lok Žurnal24 main
Trinajst najemnikov prazničnih stojnic je bilo nezadovoljnih z lokacijo.
Škode niso naredili
Posledice. Po informacijah Turizma Ljubljana kljub velikemu številu obiskovalcev ti niso povzročili škode. Za njimi je ostalo veliko odpadkov, predvsem razbitega stekla, plastenk, plastičnih kozarcev, pločevink, pladnjev, kartonov in papirja, so povedali v Javnem podjetju Snaga.

Zaradi nezadovoljstva z novo lokacijo minulega prazničnega sejma na Bregu je javni zavod Turizem Ljubljana prejel peticijo s pripombami, ki jo je podpisalo 17 od 36 najemnikov. “Naknadno smo prejeli štiri dopise najemnikov, ki so pisno zagotovili, da so bili z zbiranjem podpisov zavedeni, in so se distancirali od navedb v peticiji,” je razložila Petra Stušek iz zavoda.

V enem mesecu analiza
Podpisnike je motilo dejstvo, da so bili na novi lokaciji odmaknjeni od dogajanja in so posledično s prodajo zaslužili manj, nekatere sejemske hišice pa naj bi dobili brez strehe, za katero so morali nato poskrbeti sami.

“Navedbe v peticiji se ne ujemajo s stanjem, ki ga ugotavljamo mi in ga potrjujejo številni drugi najemniki na isti lokaciji,” je dejala Stuškova. Dodala je, da je bila poleg tega najemnina za sejemske hišice nižja kot lani, novo lokacijo pa so v medijih najavljali vsak dan.

Splošna ocena je, da je bila lokacija prazničnega sejma bistveno boljša od prvotne na Cankarjevem nabrežju.
 Petra Stušek, Turizem Ljubljana

V roku enega meseca bodo sicer na zavodu naredili analizo decembrskega dogajanja. “Neutemeljenih in netočnih navedb v obliki pripomb ne bomo upoštevali,” je povedala. Po njenih besedah so izvedeli, da je podpise zbirala prodajalka bižuterije, ki se je neuspešno zavzemala za to, da bi bižuteristi dobili lokacijo zunaj sejma, za kar bi namesto najemnine plačali občinsko takso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.