Slovenija
22 ogledov

Zaradi slabega zdravja ne bo minister?

seja vlade Saša Despot
Kandidat za gospodarskega ministra Gojko Koprivec je premiera Mira Cerarja obvestil, da se mu je nenadno poslabšalo zdravstveno stanje. Njegovo zaslišanje prestavljeno na ponedeljek. Ali še ostaja kandidat odvisno predvsem od njegovega zdravstvenega stanja.

Premier je o tem že obvestil državni zbor (DZ), kjer tako danes ne bo predvidenega zaslišanja kandidata pred odborom, so povedali v kabinetu predsednika vlade.

Gojko Koprivec je zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja moral na urgenco, zdaj je že doma. Zaenkrat ostaja kandidat za ministra, več pa bo znanega, ko bodo znani rezultati preiskav o zdravstvenem stanju.

Podrobnosti o bolezni Koprivca niso znane

Vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer pojasnjuje, da se o morebitnih drugih možnostih trenutno ne pogovarjajo. Podrobnosti o Koprivčevem zdravstvenem stanju ne pozna, je pa dejala, da ji njegove težave osebno prej niso bile znane.

Novica o Koprivčevih zdravstvenih težavah že odmeva med poslanci, vrstijo pa se tudi ugibanja, ali bo morda odstopil od kandidature. Vodja poslancev SD Matjaž Han je pričakuje, da bo Cerar čim prej ponudil odgovor na vprašanje, kaj je s kandidatom. "Slovenija je v takšni fazi, da ne sme biti odvisna od tega, ali je en minister bolan ali ne. Slovenija mora iti naprej - tudi gospodarsko," je povedal in dodal, da potrebujemo ministra ali ministrico, ki bo pripravljen na trdo delo.

Vodja poslanske skupine ZL Luka Mesec je dejal, da kandidata za gospodarskega ministra razumejo. "Ta vlada očitno izvaja politike, ki jih nihče noče izvajati. Vprašanje je, ali je zares zbolel, ali enostavno noče sprejeti naloge, da bo sam postal rabelj srednjega razreda in najrevnejših, kar ta vlada s svojimi politikami napoveduje," je povedal in dodal, da ima Cerar očitno hude kadrovske težave.

Vodja poslancev NSi Matej Tonin v pojasnilu, da se je Koprivcu poslabšalo počutje, morda vidi predpripravo na odstop od kandidature, "zato da bo ta prehod nekoliko lažji in manj boleč". "Okoliščine v državi so zelo težke, poklic politika je v državi zelo nepriljubljen, ljudje se tega otepajo in tega ne želijo početi. Še posebej gospodarski resor je izjemno pomemben in zahteven," je dejal in dodal, da je najbrž tudi zato težko najti kompetentnega kandidata. A imenovanje gospodarskega ministra je urgentna zadeva, je povedal.

V Zavezništvu Alenke Bratušek so zaplet komentirali prek družbenega omrežja Twitter. "Koprivcu želimo hitro okrevanje, tri dni zamika ni težava. Zavedati pa se moramo, da gospodarstvo čim prej potrebuje ministra," so zapisali.

Komentarjev 3
  • Tupamaros 14:01 14.november 2014.

    Po intenzivnem "premialeku" je Cerar tako kot vesno, že spet izbral klopotec. Gojko, želim ti čimprejšnje okrevanje. Ministrovanje pa pozabi. Je za tvoje zdravje nevarno.

  • miho 13:01 14.november 2014.

    Domnevam, da je bil izbran zato, ker je v kakšni žlahti s kom iz SMC ali pa ima kje vezice na pravem koncu, da bo lahko kanaliziral denar iz javne vreče... Ker drugače bi naredil razpis za ministra, na katerega ...prikaži več se lahko prijavi vsak z ustreznimi pogoji... To bi jaz naredil.

  • Janez_53 12:54 14.november 2014.

    Ja hudiča, kam se siliš, človek, če imaš težave z zdravjem že pred nastopom ministrovanja??? A res misliš, da boš na tem mestu počival - kot so mnogi do sedaj??? Gospod Cerar, za božjo voljo - poiščite že enkrat ustreznega ...prikaži več človeka za to zahtevno ministrstvo!!! Kaj res ni v slovenskem prostoru enega sposobnega, poštenega človeka, ki bi bil kos položaju ministra za gospodarstvo???