Slovenija
35 ogledov

Zaradi snega zaprli Interspar

Qlandija Novo mesto Qlandia
Zaradi težkega snega začasno zaprli trgovino Interspar v novomeški Qulandiji. Pregled je pokazal, da je streha varna.

Zaradi snežne odeje, ki se je ob zadnjem obilnem sneženju nabrala na strehi novomeškega nakupovalnega središča Qlandia, so začasno zaprli tamkajšnjo trgovino Interspar. Najprej so domnevali, da naj bi na strehi nad trgovino prišlo do nekaterih odstopanj, ustrezne službe pa so kasneje ugotovile, da je objekt varen.

Kot so pojasnili pri Hypo Leasingu, ki upravlja navedeno nakupovalno središče, so po preventivnem pregledu objekta ob zadnjem sneženju po nasvetu novomeške gasilske enote v ponedeljek zvečer trgovski center predčasno zaprli.

Trgovino bodo popoldne odprli

Objekt sta si nato ogledala vodja projekta in statik, ki sta svetovala, naj zaradi varnosti navedeno trgovino do nadaljnjega zaprejo, drugi del objekta pa je lahko nemoteno deloval naprej.

Navedena trgovina je danes ostala zaprta, po dodatnih analizah in današnjem čiščenju strehe pa je republiški inšpektorat za promet, energetiko in prostor izdal poročilo, s katerim potrjuje, da je novomeška Qlandia varna, so še sporočili iz tiskovne službe Hypo Leasinga.

Klonile tudi druge strehe

Pod težo snega je sicr minuli vikend klonila strešna konstrukcija s sončno elektrarno v podjetju Adria Mobil in pod sabo pokopala več ko 240 novih avtodomov in počitniških prikolic. Zaradi vdrte strehe so morali ustaviti tudi proizvodnjo v ribniškem Riku.

Komentarjev 4
  • privat 13:05 28.februar 2013.

    veze in koverte!! Policija pa tako ali drugače nadgleduje samo promet!! Spar pa gleda samo na....prodajo!! Poglej kolike pravice imajo delavci v šparu..Šoferje,trgovke..šefi pa so sami bogovi v kiču in...

  • Arnolfus 16:21 26.februar 2013.

    Zanimivo, da so zaprli le tisti del s Sparom...Pa tudi le v Sparu v Murski Soboti so našli konsko meso, druge trgovine tega nimajo...Neverjetno, kako dosledne so inšpekcije pri nas.

  • feferon 16:11 26.februar 2013.

    No, pohvalno, kdo bi si mislil...