Slovenija
43 ogledov

Zaradi tvitanja moteni prenosi tekem

Twitter uporablja okrog 45 milijonov ljudi po vsem svetu. Žurnal24 main
Uporabo SMS-sporočil, spleta in Twitterja v Londonu omejite na minimum, prosi olimpijski komite. Včeraj so bili namreč zaradi čezmerne uporabe moteni televizijski prenosi.

S težavami so se komentatorji soočali med prenosom kolesarske dirke, ko zaradi množičnega brskanja po spletu in tvitanja prek GPS-a niso mogli prejeti informacij o tem, kje se kolesarji nahajajo. Zaradi tega so se ljudje množično pritoževali na Twitterju, kar je razmere le še poslabšalo.

Olimpijski komite zato obiskovalce in prebivalce Londona poziva, naj se, če to ni nujno potrebno, vzdržijo pošiljanja SMS-sporočil in tvitanja, poroča NBC News. "Seveda v primeru, ko hočete kaj poslati, ne bomo rekli 'Ne, tega ne morete storiti' in ne bomo tega preprečevali ljudem, ampak če ni nujno, prosimo, da jih uporabljate zmerno," je dejal predstavnik komiteja.

Glavni razlog za blokado GPS omrežja je bilo množično pošiljanje slik, videoposnetkov, SMS-sporočil in tvitov tistih, ki so si dirko po londonskih ulicah ogledali v živo. Komite ob tem opozarja, da bodo med bolj obremenjenimi še moški in ženski maraton ter oba triatlona.

Preslabo pripravljeni?

Mobilni operaterji ob tem pravijo, da težav včeraj niso zaznali in da so se na olimpijske igre dobro pripravili. BT, ki je en od uradnih ponudnikov mobilnih storitev na OI, je sporočil, da so njihove kapacitete za kar štirikrat večje kot na zadnjih olimpijskih igrah v Pekingu.

Komentarjev 4
  • zdrej 10:34 07.avgust 2012.

    citat:"...ko zaradi množičnega brskanja po spletu in tvitanja prek GPS-a niso mogli prejeti informacij o tem, kje se kolesarji nahajajo. "A prek GlobalPpsitioningSystem-a se lahko twtita? Od kdaj pa to gre, pa kako? Ali pa je to čisto neznanje ...prikaži več avtorja članka, ki pač nima pojma kaj piše.

  • Bergi 19:54 06.avgust 2012.

    GPS koordinate iz kolesarjevih sprejemnikov je pac treba nekako spraviti do "rezije", najboljsi nacin za to je pac GSM/GPRS, ki pa je bilo zasedeno.. Obstaja pa tudi moznost, da je prislo do interference med GPS in 4G / LTE frekvencami.<br ...prikaži več />Pac, nerodno in nepopolno napisan clanek, po moznosti kar preveden iz tega: http://www.cbc.ca/news/technology/story/2012/07/30/tech-olympics-tweeting.html

  • Marko Pavlišič 20:09 30.julij 2012.

    Twitanje preko GPS omrežja je motilo prenose? Aha, pa svizec je zavil čokolado.Je pa res da toliko gledalcev povzroči kar precej infrardečega sevanja. A ne da.