Slovenija
3743 ogledov

Zaradi tvitanja nad Janšo tudi evropska komisija

Janez Janša Epa
V Evropski komisiji obsodili Janševe obtožbe novinarjev.

V Evropski komisiji so danes obsodili obtožbe slovenskega premierja Janeza Janše na Twitterju, da avtorica kritičnega članka spletnega medija Politico o položaju medijev v Sloveniji laže. Ob tem so izpostavili, da so sovraštvo, grožnje in osebni napadi na novinarje nesprejemljivi.

"Z vami sodelujemo v tem medijskem središču vsak dan, zato zelo dobro poznamo profesionalnost in predanost bruseljskih novinarjev," je poudaril govorec komisije Christian Wigand v odgovoru na vprašanje dopisnika avstrijskega časnika Die Presse. Ob tem je izrecno izpostavil avtorico Politicovega članka o položaju medijev v Sloveniji Lili Bayer.

Govorec je pri tem spomnil na besede podpredsednice komisije za vrednote in preglednost Vere Jourove, izrečene pred približno letom dni v kontekstu napadov na novinarje v Sloveniji: "Svobodni in neodvisni mediji so ključni za demokracijo in vrednote EU. Njihova naloga je, da preverjajo odgovornost nas, politikov. Zaščita novinarjev mora biti prioriteta za vsako državo. Ne sme biti sovraštva, groženj in osebnih napadov." "Te besede veljajo tudi danes," je dodal Wigand.

Glavni govorec komisije Eric Mamer pa je ob tem izpostavil, da to sporočilo v celoti podpira tudi predsednica komisije Ursula von der Leyen.

 
Komentarjev 12
 • romy 16:34 19.februar 2021.

  Prazno nabijanje levakov. Volitve so še daleč,teh izmišljotin bo še in še...Bravo vlada,še na mnoga leta.

 • Avatar Leon
  Leon 15:36 19.februar 2021.

  https://www.norakrava.si/ukom-novinarji-ne-smejo-vec-voditi-tv-oddaj/

 • ibrahim 13:56 19.februar 2021.

  TA PSIHOPAT RUŠI OGLED IN DOSTOJANSTVO NE SAMO RS AMPAK TUDI MATOZU!!!