Slovenija
26764 ogledov

Zaradi ujme nov delovni čas trgovin, odprte tudi v nedeljo

trgovina oddelek sadja in zelenjave Profimedia
Podaljšani urniki trgovin tudi med tednom.

Zaradi silovite ujme, ki je prizadela Slovenijo in nekatere dele države popolnoma odrezala, je v trgovinah začelo zmanjkovati hrane in opreme, potrebne za sanacijo, je po današnji seji Sveta za nacionalno varnost sporočil predsednik vlade Robert Golob.

"Zato bomo danes odprli trgovine s hrano in tehnično opremo in trgovine bodo odprte tudi jutri, v nedeljo. V prihodnjih dneh bomo podaljšali urnike, da bodo ljudje lahko začeli izvajati prvo sanacijo," je sporočil Golob.

Odločitev na pobudo Civilne zaščite sprejme vlada

O tem bodo razpravljali na današnji seji vlade. "Ena od zadev, ki jo imamo na vidiku, je, da bi bile v teh časih trgovine v nedeljo odprte, saj imajo ljudje težave z osnovnimi dobrinami," je dejal Matjaž Han, minister za gospodarstvo. "Zakon nam omogoča, da odlok o tem sprejme Civilna zaščita, da Srečko Šestan izda odlok, mi kot vlada pa se odzovemo. Trgovinska zbornica čaka na to odločitev, ki jo bomo sprejeli zelo kmalu," je še pojasnil Han. 

Vlada o pomoči iz tujine

Na izredni seji vlade sodeluje tudi evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič. Na seji bodo obravnavali tudi ponujeno pomoč iz tujine. Pomoč so ponudlile Hrvaška, Madžarska in Črna gora. Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je danes zagotovila mobilizacijo pomoči, ko bo to potrebno.

 



 

Komentarjev 8
  • mlao 17:51 05.avgust 2023.

    To so pretveze trgovinskega sektorja, kateremu gre le za dobičke in zaslužek. Trgovine je potrebno zapreti ob sobotah po 13 uri in konec debate. Zanima me kje so ti. sindikati in kaj počnejo?

  • luccifer 15:17 05.avgust 2023.

    In tako bo ostalo za vedno, to je samo trik levih fasistov, da lahko odprejo trgovine v nedeljo.Dobra poteza gru grujeka.Leni levaki nimajo kaj za delat ob nedeljah in pasejo zijale v nakupovalnih centrih.

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 14:42 05.avgust 2023.

    Če bi bil slučajno na oblasti fašist Janša, bi takoj uvedel policijsko uro in prepovedal prosto gibanje.