Slovenija
55 ogledov

Zaradi vaje zaprta štajerska avtocesta

Zapora na cesti Žurnal24 main Fotografija je simbolična
Zaradi vaje Množična nesreča na avtocesti zaprta štajerska avtocesta.

Ko so zapisali na prometno informacijskem centru bo danes vse do 13. ure zaradi reševalne vaje zaprta štajerska avtocesta od Sl. Konjic do Celja - vzhod proti Ljubljani. Obvoz bo po cesti Tepanje - Sl. Konjice - Stranice - Vojnik - do priključka Celje - center.

Gre za regijsko vajo zaščite in reševanja Množična nesreča na avtocesti. Vajo bodo izvedli ob predpostavki, da je na avtocesti Slovenske Konjice-Arja vas pri počivališču Zima prišlo do večje prometne nesreče, v poškodovanih vozilih pa se nahaja 20 poškodovancev z različnimi vrstami in stopnjami poškodb.

Prav tako je predpostavka vaje, da je v nesreči udeleženih več osebnih vozil, kombinirano vozilo za prevoz potnikov in tovorno vozilo s cisterno nevarnih snovi, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Med vajo bodo preverili tudi komuniciranje in sodelovanje med posameznimi reševalnimi enotami in službami ter ustreznost opreme sil za zaščito, reševanje in pomoč, ki sodelujejo ob množični nesreči na avtocesti.

Vajo organizirajo celjska izpostava uprave za zaščito in reševanje, Dars, Policijska uprava Celje, zdravstvena domova Celje in Slovenske Konjice ter poklicna gasilska enota Celje.

Zaradi reševalne vaje bo med 6. in 13. uro štajerska avtocesta med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani zaprta. Obvoz bo po cesti Tepanje-Slovenske Konjice-Stranice-Vojnik-Celje, poroča prometnoinformacijski center.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.