Slovenija
16 ogledov

Zares pridno zaposlovali

Minister Gregor Golobič je napovedal, da bo v drugi polovici novembra program ob Žurnal24 main
Kadrovanje. Na ministrstvu za visoko šolstvo imajo po štirih letih 20 odstotkov več zaposlenih.

Ljubljana. Vir nas je pred časom opozoril, naj preverimo, za koliko se je v času te vlade kljub omejitvam pri zaposlovanju povečalo število državnih uslužbencev pri zdaj že bivšem ministru za visoko šolstvo in prvaku Zaresa Gregorju Golobiču.

Polovica prišla z MG

Uradne številke potrjujejo namige. Ob prihodu Golobiča na ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo (MVZT) je tam delalo 198 ljudi, do poletja letos, ko je ministrstvo zapustil, pa je številka zrasla na 240. Le polovica povečanja gre na račun tega, da je leta 2009 MVZT uspelo doseči prenos direktorata in inšpektorata za elektronske komunikacije z ministrstva za gospodarstvo (MG) pod njihovo okrilje.

Za 12 razpisi ali objave

Od preostalih 20 novih zaposlitev je bil le za deset uradniških delovnih mest izveden javni natečaj, za “dve pa javna objava za strokovno-tehnični delovni mesti”, je razvidno iz pojasnil MVZT. Zaposlili so tudi dva štipendista vlade – “brez objave javnega natečaja”. Drugi javni uslužbenci naj bi, še trdijo na MVZT, bili premeščeni iz drugih državnih organov.

“Zaposlil bi jih še več”

Golobič se zagovarja, da je bilo ministrstvo ob njegovem prihodu v popolnem razsulu in da bi zaposlil še več ljudi, če bi jih lahko. Pravi, da so nove kadre potrebovali, da so zapolnili prazna mesta, okrepili direktorat za znanost, ki so ga ločili od direktorata za visoko šolstvo, in ustanovili direktorat za investicije. “Vsi, ki so z mano prišli v kabinet, pa so ob mojem odhodu tudi odšli,” pravi.

Komentarjev 1
  • privat 10:07 28.avgust 2011.

    zares ..danes pomeni zahec!