Slovenija
100 ogledov

Zasebnih plaž na Bledu ni

Postavitev table brez soglasja občine si je včeraj ogledal medobčinski redar Jan Žurnal24 main
Mlino. Kopalce moti tabla o zasebni plaži. Občina obvestila redarje.

"Postavljanje tabel na jezerski obali je dovoljeno le v soglasju z občino. Zasebnih plaž ob Blejskem jezeru ni,” je postavitev table o zasebni plaži na obali na Mlinem komentiral Boris Malej, direktor blejske občinske uprave.

Povedal je, da so s tem seznanili medobčinsko redarsko službo, ki bo ob kršitvi ustrezno ukrepala. Za Blejsko jezero velja, da mora biti dostop do njega mogoč povsod. Na Bledu imajo po Malejevih besedah status kopališča Grajsko kopališče ter kopališči pri Vili Bled in hotelu Toplice.

"Status kopalnih voda imata območji Male in Velike Zake. Glede lastništva obale velja, da je območje Grajskega kopališča in zdraviliškega parka ter omenjenih Zak občinska last, preostali del obale pa je v lasti številnih zasebnih lastnikov, medtem ko je jezero v državni lasti," je dodal.

Pojasnil je, da območje na Mlinem, kjer stoji sporna tabla, ni razglašeno za območje kopalnih voda in tamkajšnje zemljišče ni opredeljeno kot plaža.

Tabla na zasebnem
Tablo je postavila družina Mušič, ki živi v neposredni bližini in se ukvarja z oddajanjem sob za goste in izposojo lesenih čolnov.

"To je naša zemlja, ki nam je bila pred dvema letoma vrnjena z denacionalizacijo, tablo pa smo postavili zato, da našim gostom zagotovimo možnost kopanja. Jemljemo si to pravico, podobno kot Vila Bled in Hotel Toplice," je pojasnila Mojca Mušič in dodala, da se zasebna plaža nanaša le na manjši travnati del in leseni podest.

Na vprašanje, ali bodo tablo, če bosta tako zahtevali redarska služba in občina, odstranili, pa je Mušičeva odgovorila: "O tem se bom pogovorila s svojo odvetnico."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.