Slovenija
46 ogledov

Zaseženi na Igu

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Parkirišče. Prostor za zasežena vozila za zdaj ostaja, odstranili bodo parkirišče na kmetijskem zemljišču.

“Karkoli bo narobe, bomo popravili,” je povedala Mihaela Mavec, lastnica zemljišča na Igu, kjer so po njenih besedah parkirana zasežena vozila policije. Okoliški stanovalci namreč nasprotujejo omenjenemu parkirišču, saj je po njihovih besedah brez dovoljenj in ustrezne zaščite, poleg tega pa stoji na vodovarstvenem območju.

Iščejo zemljišča
Pravila. Zemljišče na Igu v vasi Brest, na katerem so parkirana vozila, stoji na vodovarstvenem območju. Na kmetijskem delu parcele je, kot pravijo na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dovoljena le prilagojena kmetijska raba. Policija. Trenutno ljubljanska policijska uprava z javnim naročilom izbira ponudnika zemljišča za hrambo zaseženih vozil. Po njenih besedah morajo storitve ustrezati predpisom in standardom.

Vozila sicer tja odvaža podjetje Avtoservis, avtovleka Srečko Primožič, ki je najemnik zemljišča. Brigita Primožič, zastopnica podjetja, ni želela dajati izjav in nam je celo grozila s tožbo, ker smo vprašanja naslovili na pristojne inšpekcijske službe.

Odstranili bodo en del
“Medobčinski inšpektorat je zadevo obravnaval in jo odstopil v pristojno reševanje gradbeni in kmetijski inšpekciji,” so o primeru povedali na Občini Ig. Na inšpektoratu za okolje in prostor so povedali, da naj bi po informacijah, ki so jih dobili, zemljišče uporabljali v nasprotju z namembnostjo, za več informacij pa so nas usmerili na kmetijski inšpektorat. Tam pravijo, da so po ogledu ugotovili, da je del parkirišča na kmetijskem zemljišču in bodo zanj izdali odločbo, preostali deli pa stojijo na stavbnem zemljišču. “Stranka bo morala odstraniti del dovozne poti in parkirišče na kmetijskem zemljišču, in sicer v treh mesecih od dneva izdaje odločbe,” so razložili svoj ukrep.

Parkirišče začasno
Lastnica zemljišča je dodala, da so se poleg tega z Občino Ig že dogovorili za popravilo ceste, ki jo uporabljajo. Parkirišče za zasežena vozila pa bo po njenih besedah tam le začasno, saj nameravajo na parceli graditi. Povedala je, da so parkirana vozila v voznem stanju, zato ni težav z izlivi olja ali drugih tekočin.

Zemljišča tudi za sodišče
Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da imajo s podjetjem, ki ima v najemu zemljišče na Igu, sklenjeno pogodbo za hrambo zaseženih vozil. “Lokacija, o kateri sprašujete, pa ni navedena v pogodbi in se za vozila, ki so v pristojnosti policije, ne uporablja,” je razložila tiskovna predstavnica Maja Adlešič. Dodala je, da so zasežena vozila v pristojnosti policije le določen čas, potem pa jih upravlja sodišče, ki ima zanje prav tako v najemu zemljišča.

Za hrambo zaseženih vozil imajo ljubljanski policisti sicer dve lokaciji, vendar Adlešičeva zaradi operativnih razlogov točnega naslova ni mogla izdati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.