Slovenija
3 ogledov

Zastavljeni visoki cilji

Mojca Pekolj, direktorica občinske uprave Občine Mokronog - Trebelno (desno), up Žurnal24 main
S prvim rebalansom letošnjega proračuna so občinski svetniki Občine Mokronog - Trebelno prihodke povečali za skoraj 50 odstotkov, odhodke pa za več kot 60.

Glavni vzroki za tako velike spremembe so predvsem naložbe, ki so jim letos namenili slabih 65 odstotkov proračunskih sredstev.

Letos prvič. Če bodo želeli vse projekte uresničiti, se bo morala občina letos prvič zadolžiti. Dodatna dela na cestnem področju jih bodo stala 350, vodovod Mokronog 200, športna dvorana pa 250 tisočakov.

Glavni trije projekti
V občini tako predvidevajo 5,4 milijona evrov prihodkov in slabih 6,3 milijona evrov odhodkov. “Programov in želja je bilo toliko, da druge možnosti ni bilo. Po drugi strani pa imamo tri projekte, ki nam proračun precej zvišujejo tako na strani prihodkov kot odhodkov,” je izpostavila Mojca Pekolj, direktorica tamkajšnje občinske uprave. Ti trije projekti, za katere se bodo morali zadolžiti za 800 tisočakov, so dodatna dela na cesti Sv. Peter–Drečji vrh, izdelava projektne dokumentacije in izgradnja vodovoda Mokronog ter izgradnja športne dvorane pri osnovni šoli v Mokronogu, pri kateri bo morala s finančnim delom sodelovati tudi občina.

Sprejet že lani

“Proračun je izredno investicijsko naravnan. Marsikatera občina bi se rada s tem pohvalila, a se ne more,” je prepričan župan Anton Maver, ki upa, da jim bo uspelo večino zastavljenega tudi realizirati. Svetniki so proračun za leto 2010 sicer sprejeli že aprila lani. Odražal je takratno oceno prihodkov, odhodkov in vrednosti posameznih projektov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.