Slovenija
17 ogledov

Zastoji na cesti do turistične sezone

Delo na cesti Anže Petkovšek
Na primorskem in dolenjskem odseku avtoceste in v predoru Karavanke se danes pričenjajo obnovitvena dela, ki se bodo končala do glavne turistične sezone.

Družba za avtoceste v RS (Dars) danes začenja z obnovitvenimi deli na odseku primorske avtoceste med Divačo in Kozino, v predoru Karavanke in na odseku dolenjske avtoceste med Brežicami in Obrežjem. V Darsu zagotavljajo, da bodo dela končana pred začetkom glavne turistične sezone.

Na primorki zoženi pasovi, pred Karavankami čakanje do pol ure

Promet na odseku primorske avtoceste Divača–Kozina bo predvidoma najpozneje do začetka zadnjega tedna v juniju potekal po drugi polovici avtoceste po treh zoženih pasovih z možnostjo menjave dveh pasov v smeri povečanega prometa.



Dela v predoru Karavanke se bodo zaključila predvidoma najpozneje do začetka zadnjega tedna v juniju, do takrat pa bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom do približno 30 minut.

Promet na dolenjski avtocesti med Obrežjem in Brežicami proti Ljubljani bo predvidoma do začetka junija potekal po drugi polovici avtoceste dvosmerno.

Zaprta prehitevalna pasova

Že v nedeljo pa so se dela začela na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice Litijska–Malence. Zaradi del bosta predvidoma do nedelje zaprta prehitevalna pasova v obeh smereh, promet potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Predvidoma do konca tedna bodo dela stekla tudi na odseku pomurske avtoceste Dragučova–Lenart, daljšo zaporo pa Dars čez približno en teden napoveduje na štajerski avtocesti med Vranskim in Trojanami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.