Slovenija
2417 ogledov

Zastoji. Pred Karavankami že 16 km.

Kolone na štajerki PIC
Skozi dan je pričakovati daljše zastoje na cestah.

Ob 8. uri zjutraj zastoji na nekaterih predelih napovedujejo dan, ki ga bodo očitno zaznamovale tudi kolone na cestah proti Hrvaški. 

Kot poroča Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) je bila pred mejnim prehodom Šentilj iz Avstrije proti Sloveniji kolona vozil dolga en kilometer, pred predorom Karavanke iz Avstrije proti Sloveniji pa kar 16 kilometrov. Predor občasno zapirajo. Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je kolona dolga štiri kilometre. 

Že včeraj je PIC opozoril, da je danes dopoldne moč pričakovati zastoje na poti od Avstrije proti Hrvaški. Visoka gostota prometa se bo nadaljevala tudi popoldne. Zastoje je pričakovati tudi jutri, zlasti popoldne, in sicer v smeri iz turističnih krajev proti urbanim središčem, kažejo podatki Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Jutri se namreč končujejo počitnice za del Nemčije in del Češke.

Kolone tudi zaradi obnovitvenih del 

Sicer pa je v celotnem tednu pričakovati povečan promet v notranjosti Slovenije. Dars tudi za ta teden napoveduje povečan promet na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško. Obenem je zaradi prenove predora Golovec spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici.

V teku so tudi prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem, prenova vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim ter prenova dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami. Večjih vplivov na potek prometa v območju izvajanja del pa sicer ni pričakovati. V ponedeljek in torek bo na dolenjski avtocesti zaprto počivališče Čatež proti Ljubljani, še opozarja Dars.

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na kontrolnih točkah. Slovenski državljani, ki prihajajo iz držav članic EU oziroma iz držav članic schengenskega območja, lahko našo mejo prestopajo tudi izven kontrolnih točk.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Albatroz 10:38 08.avgust 2020.

    Pa bo vse eno rešen turizem iz strani nemcev in ostalih ki jih korona ne skrbi