Slovenija
25 ogledov

Zastoji proti slovenskemu in hrvaškemu morju

Promet v smeri morja
1/3
P. M.
Promet je zgoščen v smeri morja, pri izstopu iz države so čakalne dobe. Na mejnem prehodu Dragonja vozniki čakajo dve uri, medtem ko v Jelšanah čakajo pol ure, na Gruškovju in v Sečovljah pa po 20 minut.

Daljši, trikilometrski zastoj, se je pojavil na primorski avtocesti med priključkoma Bertoki in Koper - center. Na gorenjski avtocesti v smeri Avstrije pred cestninsko postajo Hrušica je še vedno petkilometrski zastoj, zato občasno v obe smeri zapirajo predor Karavanke.

Gost promet z zastoji je tudi na cestah od Kopra proti Dragonji ter pred mejnim prehodom Jelšane, zgoščen promet pa med Koprom in Portorožem.

Najdlje se čaka na Dragonji

Najdlje, kar dve uri, vozniki na izstop iz Slovenije čakajo na mejnem prehodu Dragonja, medtem ko v Jelšanah čakajo pol ure, na Gruškovju in v Sečovljah pa po 20 minut. Za vstop v državo je največja gneča v Dragonji in v Jelšanah, kjer vozniki čakajo uro in pol. V Sečovljah na prestop meje čakajo 45 minut, na Gruškovju in Obrežju pa 20 minut.

"Od Kopra (izvoz Pula) do mejnega prehoda Dragonja sem potrebovala dve uri," sporoča bralka, ki dodaja, da bi za manj kot teh 30 kilometrov verjetno potrebovala manj, če ne bi vozniki eden za drugim vozili na razdaljah sto metrov ali več. "Čakanje v smeri mejnih prehodov Dragonja in Sečovlje se začne že v Kopru," nam je dopoldne sporočila bralka.

Zgoščeno tudi na hrvaških cestah proti morju

Zaradi prometnih nesreč, gostega prometa in omejitev hitrosti se tudi na Hrvaškem vozijo v kolonah predvsem v smeri morja, poroča hrvaški avtoklub (HAK).

"Čakanje v smeri mejnih prehodov Dragonja in Sečovlje se začne že v Kopru," nam je sporočila bralka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.