Slovenija
2238 ogledov

Kaos na avtocesti: Krivi vozniki tovornjakov, ki počnejo to ...

Prometno-informacijski center
Zaradi tovornih vozil zastoji na primorski avtocesti.

Na primorski avtocesti od Senožeč mimo Postojne proti Ljubljani nastajajo zastoji, obvešča Prometno-informacijski center. Na fotografijah je razvidno, zastoji nastajajo v glavnem zaradi tovornih vozil.

Po poročanju AMZS je na tem odseku 6-kilometrska kolona, čas vožnje od Kopra do Ljubljane se zato podaljša za dobre pol ure. 

Sicer so zastoji na različnih odsekih. "Ponekod tovornjaki kršijo prepoved in so tudi na prehitevalnem pasu," opozarja Prometno-informacijski center.  

Na primorski avtocesti je zastoj tudi na odseku Postojna - Razdrto, saj na mestu včerajšnje prometne nesreče popravljajo varnostno ograjo. Včeraj popoldne smo pisali, da je slovenskemu vozniku tovornjaka počila pnevmatika. Tovornjak je obrnilo in je zapeljal v odbojno ograjo, ki jo je prebil. Na drugi strani avtoceste je trčil v tovorno vozilo državljana Poljske.

Sicer so zastoji tudi na vipavski hitri cesti pred razcepom Nanos proti Razdrtem ter na glavni cesti Kozina - Starod, pri Materiji zaradi pomične zapore.

Na ljubljanski severni obvoznici Tomačevo - Nove Jarše.

Na gorenjski avtocesti Moste - Lesce proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti:
- pred Pletovarjem proti Ljubljani, občasno zapiranje predora Golo Rebro, zamuda 15 minut;
- na razcepu Dragučova pred delovno zaporo

Na hitri cesti med Srminom Koprom ter med Izolo in Strunjanom ter na glavni cesti Šmarje - Koper - Dragonja v obe smeri.

Na cesti Črni Kal - Sočerga pred delovno zaporo med Kubedom in Gračiščem.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • Idioti 17:31 08.junij 2023.

    Kolone se bodo nehale tisti moment , ko bo MOL in vse parkirne hiše dvignile uro parkiranja na 5 € kot je na Dunaju in mirna Bosna ! Poglejte sosedni avto ? Kolk jih je notri ? V vsakem po eden !

  • ferdopis59 13:56 02.junij 2023.

    Kolone, kolone in zopet kolene! Naši "neki strokovnjaki (ne leti ne vse; vzame pa si sam kolikor želi)" za poromet in prometno povezavo in prometne objekte. Leto za letom v času od 1. maja do cca 15.oktobra ista pesem. Ministerstvo ...prikaži več za promet in ..... in DARS, pa nič ne naredita, da bi bilo naslenje manj problemov na cestah ob takem čase. Lepo je biti pamete z lepo plačo. Iz leta v leto se pa hvalijo koliko imajo prodanih vinjet in kak je dobiček. Kaj pa ceste in pretočnost prometa?