Slovenija
5000 ogledov

Neverjetno, kaj se je zgodilo po nesreči na primorski avtocesti

Nesreča na primorski avtocesti Reševalni pas/Twitter
Ravnanje voznikov v neskladju z vsem razumom.

Poročali smo že, da je dopoldne prišlo do prometne nesreče na primorski avtocesti; policija je bila o nesreči obveščena ob 11.30. Po prvih podatkih je na tovornemu vozilu, ki ga je v smeri proti Kopru vozil 62-letni državljan Slovenije, počila pnevmatika. Posledično je tovornjak obrnilo in je zapeljal v odbojno ograjo, ki jo je prebil. Na drugi strani avtoceste je trčil v tovorno vozilo 35-letnega državljana Poljske.

Takrat je po prehitevalnem pasu peljal voznik osebnega avtomobila. Predmet iz prometne nesreče je priletel v njegovo vozilo in poškodoval sopotnico v vozilu, so sporočili iz PU Koper.

Po prometni nesreči, ki je za daljši čas ustavila promet na primorski avtocesti, je ta po 16. uri med Razdrtim in Postojno proti Ljubljani znova stekel. 

Obračanje in vožnja v nasprotno smer 

V daljšem zastoju je prišlo do nerazumnega ravnanja voznikov, na spletnih omrežjih se je razširilo nekaj posnetkov, ki kažejo voznike, ki so v zastoju začeli obračati svoja vozila in po odstavnem pasu vozili v nasprotno smer. 

Na posnetek so se odzvali tudi v zavodu Ustvarimo reševalni pas, ki so pri tem izpostavili, da s posnetka, ki prikazuje kolono osebnih vozil, ki se po reševalnem pasu evakuira iz zastoja, ni moč zaznati, ali je bil voznikom izdan ukaz o obračanju vozil in vožnji v nasprotno smer s strani odgovornih oseb.

Na posnetku je razvidno, da se je medtem ko so vozila začela voziti v nasprotni smeri, po pravilni smeri pripeljalo policijsko vozilo na nujni vožnji. Pri omenjenem zavodu komentirajo, da je "dejstvo, da je šlo tu nekaj precej narobe" ter pozivajo Policijo in Dars, da podata uradno pojasnilo. 

Na Policijski upravi Koper so že podali pojasnilo, da Policija navodila za obračanje vozil ni dala ter da je takšno početje nedovoljeno, ob tem pa tudi zelo nevarno. 

Novice: Policija preiskava policijski trak Slovenija Pijan in brez izpita do smrti povozil znanega slovenskega fotografa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • jurij2 21:08 02.junij 2023.

    Vse je pod kamerami pisi kazni po jurcka ali dva.pa naj pol razmisljajo

  • Avatar Leon
    Leon 06:20 02.junij 2023.

    Dokler bodo lahko vozniki nekaznovano počeli kar bodo hoteli se ne bo ničesar spremenilo. Ustavljanje v tunelu zaradi toče?

  • Avatar jezeran
    jezeran 21:16 01.junij 2023.

    Kriv je DARS, že 3 leta samo cuzajo naredijo pa nič. Treba jih je komplet zamenjat ne samo vodstvo. Večji lopovi od RTV