Slovenija > Črna kronika
63626 ogledov

Pijan in brez izpita do smrti povozil znanega slovenskega fotografa

Novice: Policija preiskava policijski trak Andrej Leban Fotografija je simbolična.
Alkohol, brez izpita, divje prehitevanje. Končalo se je tragično.

V ponedeljek popoldne se je v Velenju zgodila huda prometna nesreča, ki je terjala življenje fotografa Petra Marinška, poroča lokalec.si.

V poročilu PU Celje je zapisano, da je 29-letni voznik motornega kolesa zaradi nepravilnega prehitevanja preko dvojne neprekinjene ločilne črte trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pred njim in v križišču pravilno zavijal levo.

Voznik motornega kolesa je po trčenju padel po vozišču, motorno kolo je zdrselo levo proti prehodu za pešce in trčilo še v peško in pešca, ki sta pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce. Pešec, ki ga je zadel drseči motor, je bil Marinšek. Slednji je v trku utrpel hude poškodbe, ki jim je nekaj dni kasneje podlegel.

"29-letni voznik motornega kolesa je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je tudi vplivom alkohola, saj mu je elektronski alkostest pokazal, da je imel 0.52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V nesreči sta se huje telesno poškodovala voznik motornega kolesa in pešec, v katerega je trčilo motorno kolo. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti po čl. 323. KZ-1. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja som mu policisti tudi zasegli motorno kolo," so sporočili iz PU Celje.

Od Marinška so se poslovili njegovi številni sodelavci. "Neskončno bomo pogrešali klike tvojega fotoaparata, vse tvoje zabavne pripovedi in serije vrhunskih fotografij. Predvsem pa bomo pogrešali Tebe! Hvala za vse skupne zgodbe. Ne, ne bodo šle v pozabo!" so zapisali v Galeriji Velenje. Nanj se je spomnila tudi Tina Maze.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
 • kmetek 15:50 02.junij 2023.

  seveda je umor, dobil bo max 5 let, zunaj po 3.

 • Boris 21:55 01.junij 2023.

  Tehnično ga je povozil motor brez voznika. Torej zanemarjanje dolžnosti. Malomarnost. Zaradi opitosti ? Je tudi dosti treznih nesrečnikov.

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 21:05 01.junij 2023.

  Še eden, ki ga bilo potrebno javno mučiti, linčanje je premila oblika. Meni to ni uboj pač pa umor.