Slovenija > Črna kronika
2101 ogledov

Pri nas: sošolcem grozila s smrtjo

Srednja šola
"Policistom naj bi priznala, da je v sredo nameravala izvesti 'masaker'."

Po tragičnih dogodkih v Beogradu, kjer je v strelskem napadu 13-letni učenec ubil devet otrok in varnostnika, tudi na slovenskih šolah beležijo incidente, ki povzročajo skrbi vodstvom šol, učiteljem, učencem in staršem.

Zato so se predstavniki ministrstva za vzgojo in izobraževanje s policisti dogovorili, da bo v okolici slovenskih šol začasno povečana navzočnost policije, kar pa očitno ni dovolj, poroča portal Sobotainfo, kjer poročajo o incidentu na Srednji poklicni in tehnični šoli Murska Sobota.

V uredništvo so namreč prejeli informacijo, da je tamkajšnja dijakinja že dlje časa grozila sošolcem z besedami, da jih bo ubila.

"Dijakinja naj bi učencem celo pošiljala fotografije nožev, v sredo, 24. maja 2023, pa naj bi nož prinesla tudi v šolo, skritega naj bi ga imela na mizi, na njem pa jakno. Ko naj bi ji profesorica povedala, da mora jakno umakniti z mize, naj bi dijakinja jakno jezno vrgla na drugo mizo, ob tem pa naj bi z mize padel tudi nož, " piše Sobotainfo. Dodajajo, da naj bi po informacijah uredništva v šolo poklicali policijo, dijakinja pa naj bi v pogovorih s policijo in centrom za socialno delo priznala, da želi ubiti svoje sošolce.

"Po neuradnih, a zanesljivih informacijah SobotaInfo so dijakinji omenjene šole za 14 dni prepovedali vstop v šolo, dovoljeno naj bi ji bilo pisati samo teste. Policistom naj bi priznala, da je v sredo nameravala izvesti 'masaker', so zapisali. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 10
  • Pišmevuh 19:35 30.maj 2023.

    V celico z onim šiptarjem iz Mb.

  • Toni 09:47 30.maj 2023.

    Kje so zdaj Primc in ostali ZA OTROKE GRE???

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:38 30.maj 2023.

    Otrok brez ljubezni, vodenja in nadzora...starši ki nikoli nebi smeli imeti otrok !