Slovenija
5138 ogledov

Zastoji tekom celega dne, a pozor, to je le začetek!

gneča, avto, avtocesta Profimedia
Tekom celega dneva so zaradi praznika v nekaterih državah nastajali zastoji proti mestnim središčem in na mestnih obvoznicah.

Zaradi krščanskega praznika Jezusovega vnebohoda v okoliških državah, ki je bil za mnoge dela prostega dneva, so se na slovenskih cestah cel dan pojavljali zastoji. Na obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč, je bil promet še dodatno upočasnjen zaradi popoldanske prometne konice. 

Tekom dneva smo bili največji gneči priča na ljubljanski južni obvoznici med priključkom Ljubljana jug in razcepom Kozarje v smeri Kozarij. Gost promet je bilo zaslediti tudi na posameznih odsekih primorske avtoceste, saj se je veliko ljudi odpravilo na krajši oddih proti obalni regiji. Krajši zastoj je nastal na gorenjski avtocesti pri priključku Brezje proti Ljubljani. Po navedbah prometno-informacijskega centra je v primeru nesreč in daljših zastojev dobro ubrati alternativne poti oziroma obvoze do cilja.

Ob koncu tedna se moramo na pot prav tako odpraviti prej, saj se nam bo potovalni čas zaradi gneč na cesti zopet podaljšal. Promet bo povečan proti Obali in mejnim prehodom, zastoji pa se bodo pojavili tudi pred predorom Karavanke in mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji, predvidevajo na prometno-informacijskem centru.

Prometna nesreča Slovenija Huda nesreča, ponesrečenca odpeljali s helikopterjem prva pomoč Avto Vožnja z neveljavno prvo pomočjo vas lahko drago stane

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 19:42 18.maj 2023.

    Bo treba konje nazaj uvest,vsak svojega pa greš kamor češ,bi prej prišel na cilj.