Slovenija
46 ogledov

Zastonj študentski bon

Mariborski študentje imajo na voljo več kot sto različnih ponudnikv študentske p Žurnal24 main
Prvi bon v vrednosti državne subvencije. Zanj sendviči in solate.

V okrepčevalnicah Caffe Aristo na Tržaški cesti in Eat Smart na Žitni ulici od včeraj ponujajo zastonj študentski obrok. Za študentski bon namreč ni treba plačati. “To je dovoljeno, saj je vrednost ponujenega obroka lahko enaka subvenciji, ki znaša 2,59 evra,” pojasnjujejo na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve. “Bon si je vseeno treba nabaviti, študenti so namreč do sendviča, pice, solate, mesnih zavitkov in drugih prigrizkov, ki jih ponujamo, upravičeni le ob predložitvi bona in študentske izkaznice,” pove Nedeljko Krstič, direktor aprila lani registriranega podjetja NK gostinstvo.

Krstič ima s študentsko prehrano sicer že nekaj izkušenj, saj je bil do maja tretjinski lastnik podjetja Uni gostinstvo, ki mu je Šoum pred dobrim letom očitala vrsto nepravilnosti pri ponudbi študentske subvencionirane prehrane.

Ceno postavi ponudnik
Podobno poceni bon pa ima že nekaj časa tudi okrepčevalnica Take Away na Smetanovi ulici, katere bon stane le štiri cente, zanj pa ponujajo različne burgerje s solato in sadjem. Povprečna cena študentskih bonov se sicer v Mariboru giblje okoli dveh evrov, najdražji pa stane 3,81 evra. “Ceno bona določi ponudnik, pri čemer je najvišja vrednost omejena in znaša sedem evrov skupaj s subvencijo, obrok pa mora imeti vsaj glavno jed in dva hoda,” pojasni Vesna Zadnik z ministrstva. “Smo prvi v Sloveniji, ki tudi študentom ponujamo zastonj obrok in verjamem, da bomo dobro sprejeti,” konča Krstič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.