Slovenija
27736 ogledov

Zato je Šarec mesto mandatarja prepustil Erjavcu

Marjan Šarec
1/3
Profimedia
Predsednik LMŠ Marjan Šarec v zapisu na spletni strani svoje stranke sporoča, zakaj je mesto mandatarja v morebitni novi vladi prepustil Karlu Erjavcu. Kaj se bo dogajalo naprej?

"Naj spomnimo, da smo bili mi tisti, ki smo vložili interpelacijo zoper ministra Počivalška, ki bi bil ob razkritjih, kakršnim smo bili priča ob nabavi zaščitne opreme, v vsaki zreli demokraciji že zdavnaj razrešen. Enako velja za trenutnega predsednika vlade in številne njegove ministre, ki si tega položaja sploh ne zaslužijo, saj iz dneva v dan dokazujejo, da ministrske funkcije preprosto niso sposobni opravljati. Pri tem izstopata ministrica za šolstvo in minister za delo," še poudarja predsednik LMŠ.

Po njegovem je KUL ena izmed oblik sodelovanja, ki dokazuje, da so bila poročanja o tem, kako opozicija ne sodeluje, zgolj medijski zapisi, ki jih je širila predvsem obstoječa oblastna struktura.

Konstruktivna nezaupnica je projekt, pravi Šarec, ki terja svoj čas in za uspeh potrebuje 46 glasov: "Glede na to, da poslancem, ki so sopodpisali konstruktivno nezaupnico, ni omogočeno tajno glasovanje na daljavo, je prav, da se jim najprej to omogoči, nato pa takoj nadaljuje s procesom konstruktivne nezaupnice. Tukaj ne moremo govoriti o uspehu ali neuspehu, kajti če bi opozicija imela večino, ne bi bila opozicija, temveč vlada."

Šarec: Zamer ni!

S konstruktivno nezaupnico želi opozicija potrkati na vest poslancev SMC, da preprečijo zdrs Slovenije v avtoritativno neliberalno demokracijo. "DeSUS je to nedavno zmogel, njegovo pridružitev projektu KUL pozdravljamo, za SMC pa so vrata še vedno odprta," sporoča prvi mož LMŠ.

V LMŠ so se v tem trenutku – da konstruktivna nezaupnica upe – odrekli tudi mestu, ki bi nam kot največji opozicijski stranki pripadalo:
"Zamer ni, opozicijske stranke imamo pri določenih temah različna stališča – smo različne stranke, zato je to nekaj povsem normalnega."

"V LMŠ nimamo česa izgubiti – dolžnost opozicije je, da opozarja, vlaga interpelacije in kadar gredo zadeve predaleč, poskuša tudi s konstruktivno nezaupnico. Sodelovanje je pot za naprej, o oblikah pa je prezgodaj govoriti. Zdaj je treba vse napore vložiti v to, da ta škodljiva vlada pade in da lahko vsi poslanci po praksi Evropskega parlamenta tajno glasujejo kjerkoli in kadarkoli," zapis sklene Šarec.

Komentarjev 36
  • bogdan76 07:13 22.januar 2021.

    Šarec da palico Erjavcu on naprej Teršku paje vse KUL.

  • david87 07:06 22.januar 2021.

    Kakšen populist je postal Šarec. Žalostno.

  • matermila 19:51 21.januar 2021.

    Vsak dan,povprečni komik,zamuja priložnost biti tiho in se ne smešiti