Slovenija
58 ogledov

Zavašnik: Sodba je pravnomočna

slovenija 02.04.2008, Robert Tomaz Zavasnik, razglasitev sodbe v primeru Lipa, V Boštjan Tacol
Višje sodišče je potrdilo sodbo nekdanjemu lastniku diskoteke Lipa Robertu T. Zavašniku, ki je bil novembra lani obsojen na leto in osem mesecev zapora zaradi zatajitve.

Sodba Robertu T. Zavašniku je s tem postala pravnomočna, poroča današnji Dnevnik.

Zavašnik je sicer v priporu že vse od obsodilne sodbe na ljubljanskem okrožnem sodišču. Tedaj je bil obsojen zaradi očitkov, da je z materjo Mileno Zavašnik storil kaznivo dejanje zatajitve in si pri tem pridobil 112.000 evrov protipravne premoženjske koristi. Zavašnikovi so sodili ločeno, maja lani je bila obsojena na leto dni zapora.

Predmetov ni vrnil niti jih ni poplačal

Zavašnik je po ugotovitvi ljubljanskega okrožnega sodišča kot direktor podjetja Roto trgovina med letoma 2003 in 2005 z družbo Hypo leasing sklenil več lizinških pogodb za najem priklopnika, dozirno-sušilnega sistema in dveh strojev za brizganje plastike. Pogodbe so bile odpovedane, Zavašnik pa predmetov ni vrnil, temveč si jih je prilastil, a jih ni poplačal.

Zavašnika je sicer sodišče leta 2009 spoznalo za krivega za tragedijo pred diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah pri Medvodah, kjer je množica mladih decembra 2005 do smrti poteptala dve dekleti, tretja pa je zaradi poškodb umrla v ljubljanskim kliničnem centru. Sodišče je Zavašnika kot lastnika lokala spoznalo za krivega povzročitve splošne nevarnosti, ker kot organizator zabave ni poskrbel za varnost, in mu dosodilo pet let zapora.

Pobegnil, a kljub temu končal za rešetkami

Junija 2009 bi se moral zglasiti na prestajanje kazni v zaporu na Dobu, a je tik pred tem izginil, organi pregona pa ga kljub mednarodni tiralici niso izsledili. Po petih letih neuspešnega iskanja je primer zastaral in Zavašniku v zadevi Lipa ni bilo treba v zapor. Pol leta po zastaranju te zadeve se je kljub temu znašel za zapahi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.