Slovenija
9 ogledov

Zavihajte hlačnico!

Zoran Predin
1/7
FHŠUP
Posodi svojo nogo – Zavihaj hlačnico. 4. aprila si v znak podpore in solidarnosti z žrtvami min zavihajte hlačnico.

Kampanja Posodi svojo nogo – Zavihaj hlačnico poteka že ves marec in bo vrhunec dosegla z dobrodelnim koncertom v Kopru na dan ozaveščanja o nevarnosti min, 4. aprila.

Na ta dan si lahko v znak solidarnosti z žrtvami min in prepovedi njihove uporabe zavihate hlačnico, kot so to storili številni znani obrazi, ki so podprli akcijo. Kdo vse je sodeloval, si oglejte v zgornjem posnetku in galeriji.

Del zbranih sredstev bo šel 28-letnem padalcu Simonu Vogrincu, ki je oktobra lani v eksploziji mine na Jahorini v Bosni izgubil obe nogi.

Mednarodna akcija

Akcijo je lani v Kolumbiji, ki je ena izmed minsko najbolj onesnaženih držav, sprožila nevladna organizacija. V Bogoti so pripravili inštalacije, pri katerih so hlačnice simbolično vihali spomenikom, stavbam in simbolom.

Akcija je v Kolumbiji že dosegla učinek, saj so sprejeli osnutek zakona, ki se nanaša tudi na rehabilitacijo žrtev min.

Mednarodno akcijo podirajo imena tako iz politike kot športa: vse od generalnega sekretarja Združenih narodov Ban Ki Muna pa do vratarja Real Madrida Ikerja Casillasa.

Komentarjev 3
  • privat 07:10 22.marec 2012.

    kake bedarije se grejo..zavihaj hlačnice??

  • 1111 15:52 21.marec 2012.

    ...hahahahaha..sindrom Simčič je nalezljiv...

  • Alena 14:55 21.marec 2012.

    Korl naj raj zaviha rokave in svoje sošolce iz Gimnazije Kranj na piknik povabi, da nas še enkrat spozna, ker , kot pravi , se nas ne spomni...no tud šole se ne spomni...