Slovenija
18 ogledov

Zbirali bodo viške hrane

Karitas revščina hrana pomoč Žurnal24 main
Potrebovali bi več kot sto prostovoljcev.


Zavod Pod strehco začenja projekt zbiranja viškov hrane za socialno ogrožene v Ljubljani. Vodja zavoda Nastja Škopac je na današnji novinarski konferenci, na kateri so predstavili projekt, povedala, da se je na prvo izobraževanje o varnem prevozu hrane v Ljubljani prijavilo 48 prostovoljcev.

V zavodu si na mesec želijo zbrati 300 paketov viškov hrane v vrednosti po 30 evrov vsak. Poleg delitve hrane neposredno socialno ogroženim bodo del teh viškov uporabili tudi za pripravo toplih obrokov v okviru ljudske kuhinje, ki jo želijo odpreti že marca.

Guvernerka Lions distrikt 129 Alenka Marter je dejala, da kadar slišijo, da otroci nimajo za malico ali da veliko starejših ljudi nima rednih obrokov, se zavedo, da je hrana nekaj pomembnega.

Škopacova je izpostavila, da so prevzem viškov hrane že začeli izvajati – prejšnji teden so prvič v Ljubljani prevzeli hrano. Ob tem je povabila tudi nove prostovoljce, da se pridružijo projektu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.