Slovenija
16 ogledov

Zbiranje podpisov za referendum že prihodnji teden

SMC kongres Saša Despot
Predsednik Državnega zbora je določil rok za zbiranje podpisov volivk in volivcev v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o dopolnitvi Zakona o obrambi. Prvi dan zbiranja podpisov je 2. novembra, zadnji dan pa 6. decembra.

V sredo je Martina Dervarič predsednika Državnega zbora Milana Brgleza obvestila o vložitvi pobude volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o dopolnitvi Zakona o obrambi, ki ga je Državni zbor sprejel na seji 21. oktobra.

Predsednik Državnega zbora je na podlagi 16.a člena v zvezi s tretjim odstavkom 12.a člena ZRLI kot prvi dan koledarskega roka za zbiranje podpisov volivk in volivcev v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o dopolnitvi Zakona o obrambi določil ponedeljek, 2. 11. 2015. Zadnji, petintrideseti dan zbiranja podpisov je nedelja, 6. 12. 2105, sporočajo na spletni strani Državnega zbora.

Najmanj 40.000

Zahtevo za razpis referenduma lahko vloži najmanj štirideset tisoč volivk in volivcev, in sicer najpozneje v sedmih dneh po preteku roka za zbiranje podpisov.

V skladu s 16.a členom Zakona o referendumu in ljudski iniciativi (ZRLI) in obvestilom predsednika Državnega zbora Milana Brgleza o določitvi roka za zbiranje podpisov volivk in volivcev v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o dopolnitvi Zakona o obrambi obveščajo, da je zahteva za razpis referenduma objavljena pod oznako "664 ".

Pobudnik je za zbiranje podpor določil geslo: PROTI MILITARIZACIJI.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.