Slovenija
148 ogledov

Zbirateljski kovanci za tri in dva evra

Zbirateljski kovanci bodo videti drugače, vendar pa so zakonito plačilno sredstv Žurnal24 main
Banka Slovenije bo dala predvidoma februarja 2013 v prodajo zbirko evrskih kovancev, ki bo vsebovala evrske kovance s slovensko nacionalno stranjo.

Priložnostni kovanci Republike Slovenije in numizmatični izdelki Banke Slovenije bodo v prodaji v Deželni banki Slovenije, ki je pooblaščena agentka Banke Slovenije, je razvidno iz objave na spletni strani slovenske centralne banke.

Vlada je to, da bosta numizmatično izdajo centralne banke prihodnje leto zaznamovala omenjena dogodka, določila s posebno uredbo. Banka Slovenije je februarja objavila javni anonimni natečaj za oblikovanje idejnih osnutkov priložnostnih kovancev, do zaključka natečaja sredi marca pa je prispelo 52 idejnih osnutkov za spominski kovanec za dva evra ob 800. obletnici obiskovanja Postojnske jame in 38 idejnih osnutkov za zbirateljske kovance ob 300. obletnici velikega tolminskega punta.

Medtem so stekle tudi že priprave za izdajo priložnostnih kovancev za leti 2014 in 2015. Banka Slovenije tako vabi k podajanju predlogov dogodkov (okrogla obletnica oziroma pomemben, enkraten dogodek), ob katerih bi se v letih 2014 in 2015 izdali priložnostni kovanci. K predlogu je treba predložiti tudi utemeljitev, so zapisali v Banki Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.